Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hava kirliliğinin önüne geçmek için denetimlerinin yanı sıra eğitim çalışmalarına da devam ediyor.

Isınmada kullanılan kazanların yakma işlemini gerçekleştiren “Ateşleyici Belgesine” sahip kişilerin bilgilerinin yenilenmesi amacıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarıyla ilçeler bazında eğitimler düzenleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü’nce ilk olarak 2 Ocak 2017 tarihinde Onikişubat İlçesi’nde başlatılan uygulama tüm ilçelerde yapılacak.

Okullarda, resmi kurumlarda ve apartmanlarda görev yapan kazan dairesi sorumlularına düzenlenen eğitim seminerlerde kazan yakma teknikleri ve usulleri anlatılacak.

Ateşleyici Belgesi eğitimlerine ilçelerde de devam eden Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Onikişubat İlçesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezinde yapılan eğitim seminerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Makine Mühendisi Muhammed Yılmaz , Büyükşehir Belediyesi’nden Kimya Mühendisi Fatma Karaaslan ve Çevre Mühendisi Tuğçe Kekeç, katılımcıları bilgilendirdiler.

Eğitim seminerinde ısınmada kullanılan kazanların yakma işlemi ile ilgili bilgiler verilmiş olup, yakma esnasında bir tehlike oluşmaması ve hava kirliliğine sebebiyet verilmemesi için dikkat edilmesi gereken hususlar katılımcılara anlatıldı. Eğitim semineri sonrasında katılımcılara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi