Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kurtuluş Savaşı destanının önemli aşamalarından biri olan Bayrak Olayının canlandırılması için Kahramanmaraş Kalesinde proje hazırlanması için bir toplantı gerçekleştirildi.

Geniş bir katılımla yapılan proje çalışmasına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Melike Özdemir, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Mustafa Ayar, Mimarlar Odası Başkanı Veli Çiftaslan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şavkılı ve Yrd. Doç. Dr. Erhan Alpaslan, Kahramanmaraş Kalesi Sur Duvarlarının restorasyonunu yapan Aspendos Restorasyon adına Mustafa Nakışçı ve Serdar Polat ile uzmanların geniş katılımı ile düzenlenen toplantıda yapılacak proje hakkında ön görüşmeler yapıldı.

Mimarlar Odasının Bayrak Projesi hakkında hazırlamış olduğu taslak proje ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılında çalışmalara başladığı Sütçü İmam olayının canlandırılması için hazırladığı projelerin detayları hakkında yapılan görüşmede, Tarihçi Öğretim görevlilerinin Bayrak olayının başlama ve gelişmesi hakkında verdiği bilgiyle projenin taslakları görüşüldü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı Sütçü İmam olayının gerçekleştiği yer olan Sütçü İmam Çeşmesinin arasındaki alanda yapılacak olan Proje ile birleştirilerek, Kentimizin Kahramanlık destanının bir bölümü olan olaylar yeniden canlandırılacak.

Bu sayede bölge hem mevcut halinden kurtulmuş hem deTurizm açısından bir cazibe merkezi haline gelecek.

Bayrak olayı temalı kale çevresinde yapılacak düzenleme dışında, Büyükşehir Belediyenin teklifi ile aynı zamanda Kale ve çevresinde devam eden Sur Duvarlarının Restorasyonu çalışmasına Peyzaj çalışması da eklenerek Kahramanmaraş Kalesinin çevresinde ve eteklerinde çevre düzenlemesi projesi hazırlanacak.

Hazırlanacak Bayrak yolu, Kale ve çevresi Peyzaj Çalışması ve Sütçü İmam olayının canlandırılması için hazırlanan proje taslakları, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü tarafından Sur Duvarları için yapılan çalışmaya entegresi ile Kahramanmaraş Kalesi ve çevresinde oluşacak olan Turizm Havzası Kent Kimliğinin korunması ve Tarih bilincinin yarınlara taşınması için çok büyük önem arz etmektedir.

Büyükşehir Belediyesi ve Rölöve Anıtlar Bölge Müdürlüğü uzmanlarının Taslak Projeler üzerinde yapacağı değişiklikler sonrası tekrar yapılacak geniş kapsamlı toplantı ile çalışmalar değerlendirilecek ve bir sonraki uygulama aşamasının temeli atılmış olacak.

Editör: Haber Merkezi