Kahramanmaraş’ta trafiği rahatlatma amacıyla çalışmalarını hızlandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeni bulvar açma, yol genişletme ve akıllı kavşak düzenleme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gayberli Mahallesi’nde başlattığı akıllı kavşak uygulamasında çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Gayberli Mahallesi’nde yürütülen Gayberli Akıllı Kavşağı’nda Ali Sezal Bulvarı, İslam Kerimov Bulvarı, Haydar Aliyev Bulvarı ve Gayberli Mahallesine ulaşım sağlayan Beyazıt Bestami Caddesi’nin kesişiminde 15 Temmuz Millet Bahçesi’nin güneyinde yer alan kavşakta toprak tesviye ve bitkilendirme çalışmaları devam ediyor.

Mevcut 8 metrelik bulvar şeritleri 5.5 metrelik bağlantı kolları ile 10 metrelik kavşak şeridine bağlanıyor. Kavşak adası şerit refüjleri ve kavşağın dört bir cephesi yeşil alan-park olarak düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince kavşak içerisine yerleştirilen ay-yıldız bayrağımızı simgelerken, etrafına serpiştirilen 15 adet kuş ise 15 Temmıuz’u simgeliyor.

Editör: Haber Merkezi