Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlediği Anma programlarına Doğukent ile devam etti.

Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda gerçekleştirilen programın ardından Doğukent Pazaryeri’nde de gerçekleştirilen programa halkın ilgisi yoğun oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Bilal Debgici ile muhtarlar ve vatandaşların katıldığı program sela ile başladı.

Daha sonra Kur’an-I Kerim tilavetinin ardından Grup Visal sahne alarak birbirinden güzel ezgiler ve ilahiler söyleyerek şiirler okundu.

Programın sonunda kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, halka hitaben bir konuşma yaptı.

EN BÜYÜK TOKATI MİLLET VURDU

15 Temmuz Gecesi ihaneti bizzat yaşadığına işaret eden Başkan Erkoç: “15 Temmuz Gecesi ben İstanbul’daydım. İstanbul’da havalimanlarına yürürken sizlerde Kahramanmaraş’ın meydanlarını doldurdunuz. O gece havalimanına yürürken saygı değer Cumhurbaşkanımızı aradık koruması çıktı. “Kim arıyor” dedi. “Fatih Mehmet Erkoç arıyor efendim” dedi. Bende duyuyorum. Nerede olduğumuzu sordular. İstanbul havalimanına yürüyoruz dedim.10 binler İstanbul havalimanına yürüyoruz. Maraş’ın Sütçü İmam’ın çocukları Maraş’ın meydanını on binler doldurmuş dedik. Sizlerle onur, gurur duyduk. O gece artık bu ülke üzerine hesap yapanların hesapları tutmayacak. 15 Temmuz’da bu ülke üzerine son 150 yıldan bu yana hesap yapanlara en büyük tokatı saygı değer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu aziz millet vurdu” diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ YAŞATIYORUZ

Şehitlerimizin adlarını yaşattıklarını ifade eden Başkan Erkoç: “Kahraman evladı, kahraman ecdadına yakışanı yaptı. İstikbali için, istikrarı için, geleceği için canını ortaya koydu. O gün İstanbul’da, Ankara da, Kahramanmaraş ta bu kahraman milletin evlatları canını ortaya koydu ve şahadete yürüdü. O gün şahadete eren kardeşlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Onların hatıralarını inşallah her zaman yüreklerimizde yaşatacağız. Bakın biz de Sütçü İmam’ın torunları olarak o şehitlerimizin anısını yaşatmak için tam da Kahramanmaraş’ın kalbine dev bir park yaptık.180 bin metre kare. 180 dönüm 15 Temmuz şehitlerimizin ansına yaptık. Hamd olsun birkaç gün sonra açacağız hepinizin ziyaretini bekliyorum inşallah oraya. Onları sadece parklarda değil okullarda da yaşatıyoruz. Onlar adına okullar yaptık. Gencecik yaşta babasıyla beraber Abdullah kardeşimiz daha 16 yaşında gencecik bir delikanlı babasıyla beraber bu milletin geleceği için özgürlüğü için inançlarımız için Erol Olçok ağabeylerimizle beraber şahadete yürüdü.

Onlarında adlarını yaşatıyoruz. Hamd olsun onlar bizim kahramanlarımız bugün güneydoğuda ülkenin istikrar ve istikbali için şehit düşen kardeşlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz.

Hep beraber onlara yoldaş olanları birbirinden ayıramayız. Onlar Kurtuluş Savaşında şehit düşenlerin Çanakkale’de şehit düşenlerin Bedir’de Uhud’da şehit düşenlerin yolundan gitttiler. Onlar Peygamber efendimiz(s.a.v)yolundan gitmekte bu ruhla bu maneviyatla şahadete yürüdüler.

İnşallah bizlerde onların 15 Temmuz gecesi şahadete ererek bize teslim etmiş oldukları, bu vatanı inşallah canımız pahasına hep beraber koruyacağımıza söz veriyor muyuz?” diye sordu.

SİYASET MÜHENDİSLERİ İŞBAŞINDA
Siyaset cuntalarının Mısır’da yaptıklarına değinen Başkan Erkoç: “Evet, bakın Mısır’da siyaset mühendisleri orda ki millete zulüm ettiler, orda milletin iradesine kast ettiler, orada cuntacıları getirdiler, Mısır mahvoldu, Mısır iflas etti, Mısır battı, Türkiye’den giden yatırımcılar vardı. Her taraf iflas etmiş fabrikalar kapanmış yaklaşık 30 milyon TL civarındaki bir tesisi 3-4 milyona kimse almıyor. Millet aç perişan devalüasyon olmuş yüzde 400 enflasyon olmuş Mısır yanıyor kalıyor bitiriyor o güzelim bizim medeniyetimizin parçası işte orda yapmaya çalıştılar. Ama biz izin vermedik. Vermeyeceğiz ve her zaman bunların haddini bildirmeye var mıyız? Evet, saygı değer hemşerilerim. 15 Temmuz gecesi asker kıyafetini giyen Fetullahcı terör örgütlerine uluslar arası bir proje emperyalizm projesi 1919 da bu ülkeyi işgal edenlerin projesi nasıl o zaman Sütçü İmamlar Senem Ayşeler Arslanbeyler canı pahasına ortaya durmuştu. Çakmakçı Saitler bu ülkeyi bize teslim etmişlerdi. 15 Temmuz şehitleri de onların izinden yürüdü. Bizlerde bu ülke için inançlarımız için vatanımız için milletimiz için her zaman onların izinden yürümeye var mıyız” diye sordu.

AVRUPA’NIN GÖBEĞİNDE VAHŞET

Ramazan ayında iftar programı için Bosna’ya gittiklerine dikkat çeken Başkan Erkoç: “Evet bu milleti büyük millet yapan bu değerler, milletimizin ayakta kalmasını sağlayan manevi değerlerimizdir. Ramazanın son günlerinde Bosna’ya gitmiştik. Orada yaşayan kardeşlerimiz bizleri görünce gururlandılar, duygulandılar. 15 Temmuz’da Türkiye için bizler için dua ettiklerini söylediler. Orada yaşayan insanlarımız bir takım zorlamalara maruz kalmışlar ve perişan bir haldeler. Avrupa’nın göbeğinde güya medeniyetin orta yerinde vahşet yaşanıyor ve buna kimsenin sesi çıkmıyor. Hiçbir Avrupa devleti buna ses çıkarmıyor. Sonra da medeniyetten, gelişmişlikten bahsediliyor.

Hepinizi 15 Temmuz akşamı Trabzon Caddesi’nde Valilik önünde düzenleyeceğimiz programımıza davet ediyor, orada görüşmek üzere hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

Programda çocukları da unutmayan Büyükşehir Belediyesi, program boyunca çocuklara patlamış mısır, pamuklu şeker, limonata, mayam şerbeti ve su ikramında bulundu.

Editör: Haber Merkezi