Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, “Somali Açlıktan Ölmesin, İnsanlığımız Ölmesin” konulu 1 TL Kampanyası başlattı.

Kahramanmaraş’ın Necip evlatları, susuzluk, açlık, kıtlık ve misyonerliğin kol gezdiği kara kıta Afrika’nın mazlum ülkesi Somali’de yaşanan kıtlık ve açlık nedeniyle yaşanan ölümlere kayıtsız kalmadı. Ensar ruhu ile ön plana çıkan Kahramanmaraş’ta, 150 Suriye yardım tırlarından sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yeni bir kampanya daha başlatıldı.

“Somali Açlıktan Ölmesin, İnsanlığımız Ölmesin 1 TL Kampanyasında hedef, Peygamberimizin doğum yılı hürmetine 571 bin olarak belirlendi.

Kampanya öncelikli olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm eğitim kurumlarında yürütülecek. Çocuklarımızın yardımlaşma, vicdan ve merhamet duygularını yaşamaları hedeflenmiştir. Bu kampanya ile “Ümmetin Derdinde, Hayrın ve İyiliğin Öncüsü Nesiller” yetişmesi amaçlanmıştır.

Bu kampanya ile Ramazan ayı münasebetiyle, başta Somali’de, Suriye’de ve dünyanın dört bir yanında açlıktan ölen insanları hatırlayarak, insanlığımızın ölmediğini Kahramanmaraş’tan tüm dünyaya haykırmış olacağız.

Eğitim-Birsen, Genç Ufuk Derneği, Hayrat Yardım, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Saçaklızade Vakfı ve Tügva gibi birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği kampanya Ramazan Ayı boyunca devam edecektir.

Kampanya kapsamında, Ulu Cami Meydanında, Necip Fazıl Kültür Merkezi Önünde, Doğukent Camisinde, Tüm Okullarda ve Tüm İlçe Merkezlerinde irtibat ve yardım toplama noktaları oluşturulacaktır.

Tüm Kahramanmaraşlı kardeşlerimizi, ecdatlarının aziz ruhlarına yakışır şekilde, Somali Açlıktan Ölmesin, İnsanlığımız Ölmesin 1 TL Kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi