Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını kapsamında il genelinde yürüttüğü çalışmaların Avrupa Birliği’ne örnek olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada: “Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 salgını dünyada hızla yayılmaya devam etmekte ve hayatı neredeyse durma noktasına getirmiştir. Uluslararası alanda faaliyet gösteren ve Avrupa’nın önde gelen sivil toplum kuruluşları arasında yer alan The Innovation in Politics Institute (Politika İnovasyon Enstitüsü) ve The Act.Now (Şimdi Harekete Geç) Covid- 19 ile mücadelede önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda, Politika ve Toplumda En İyi Uygulamalar (Best Practice in Politics and Society) başlıklı bir platform oluşturmuşlardır. Bu platform aracılığıyla ülkelerin ve şehirlerin salgınla mücadeledeki yenilikçi fikirleri ve iyi uygulama örnekleri, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyadaki kullanıcılarla paylaşılmaktadır.

Büyükşehir Belediyemizin salgınla mücadele kapsamında yapmış olduğu çalışmalardan “Akıllı Yaşlı Bakım Merkezi (Smart Elder Care Call Center)” ve “Evde Hayat Var Yarışmaları (Competitions to Entertain Residents while They Stay at Home)” salgınla mücadelede Avrupa çapında örnek iyi uygulamalar seçilmiştir. Salgınla mücadele noktasında uluslararası kurumlara ve ülkelere örnek gösterilen bu çalışmaların yaygınlaşarak, birçok belediyeye ilham kaynağı olacağı ifade edilmiştir.

Politika ve Toplumda En İyi Uygulamalar (Best Practice in Politicsand Society) başlığı altında oluşturulan platform kapsamında yer verilen çalışmalarımızla ilgili linkler aşağıda sunulmuştur.

https://innovationinpolitics.eu/en/coping-with-the-crisis-article/smart-elder-care-call-centre/

https://innovationinpolitics.eu/en/coping-with-the-crisis-article/competitions-to-entertain-residents-while-they-stay-at-home/” denilerek bilgi verildi.

Editör: Haber Merkezi