İftar öncesi AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven masaları gezerek vatandaşın Ramazan-ı Şerifini kutladılar. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin Atatürk Parkında verilen İftar yemeğinde konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, "Bu etkinliği, bu iftar programını düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür ediyorum." dedi. İftar öncesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin'e yapılan yatırımları yerinde incelediklerini söylen AK Parti Milletvekili Çitil, Afşin'imize yapılan atık su arıtma tesisini, devam eden alt yapı çalışmalarını, yol çalışmalarını ve içme suyu ishale hattı çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Erkoç ile birlikte gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldık. İnşallah ilçemiz için yapılan bu yatırımlar Afşinli hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Afşin'imize toplamda 100 - 115 Milyon TL'lik bir yatırım yapıldı, bu yatırımlar bundan sonraki süreçte devam edecek.Bunları da hep beraber el ele, birliktelik içerisinde, emeklerimizi, gayretlerimizi bir araya getirmek sureti ile yapacağız. Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu söylemek isterim, tekrardan teşekkürlerimi sunarım ve sizleri de Allah' emanet ediyorum." diye konuştu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlı Oğlu, " AK Parti olarak her zaman, birlik, kardeşlik ve beraberliğe önem veriyoruz. Ramazan ayında da Afşinli hemşerililerimizle birlikte iftar yapmaktan ve bir arada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Afşin'in bayan milletvekilli olarak vatandaşlarımızın hizmetinde olacağımı belirtmek istiyorum. Genel seçimlerde %41 oranında oy aldık ve şuanda hükmet kurma çabası içerisindeyiz. Ak Parti olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getireceğiz. Diğer partilerle koalisyon kurmak için çabalayacağız. Çünkü halkımızın sandığa yansıttığı iradeye saygı duyuyoruz. Bizler her zaman milletimizin yanında olacağız. Buraya ekip olarak geldik, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, İlçe Belediye Başkanımızla diğer Milletvekillerimizle bir ekip ruhu içerisinde inşallah bundan sonraki süreçte de beraber hareket edeceğiz. Bende Afşin'imiz için ne gerekiyorsa yerel anlamda diğer üyelerimizle siyasi üyelerimizle ve Ankara'da ve Kahramanmaraş alanında da yine elimden geleni sizler için ilçe için elimden geleni yapacağım." Açıklamasında bulundu.




Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, iftar sonrası yaptığı konuşmada  Afşin'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Mübarek Ramazan ayının Afşin'imize ilimize, ülkemize, coğrafyamıza ve Ümmed-i Muhammed'e, daha çok barış, mutluluk, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hemen yanı başımızda Suriye'de, Irak'ta, Gazze'de, dünyanın dört bir yanında özelliklede Doğu Türkistan'da kardeşlerimiz çok zor durumda.  Aynı şekilde Ramazan'ı iştirak edememekteler. İnşallah Cenabı-ı Allah'tan niyaz ediyoruz onlarda en kısa zamanda daha huzurlu, daha mutlu ortamlara kavuşurlar." Diye konuştu.



Son olarak konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Ramazan ayı paylaşma ve yardımlaşma ayıdır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve kaynaşmanın önemini ortaya koyan güzel bir örnek gösterdi ve Afşin'imizde büyükşehir belediyesi olarak iftar yemeği düzenledi. Bu güzel organizasyon için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum." Dedi. İftar Programına KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve yardımcıları AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılııç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, ilçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi