Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 13 Mart 2018 Salı günü saat 13.30’da toplandı.

Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı.

Meclis Toplantısı’nın açılışını yapan Başkanvekili Tanrıverdi, geçen hafta içerisinde bazı meclis üyelerinin yakınlarının vefat ettiğini ifade ederek bir kez daha taziye dileklerini sundu.

Başkanvekili Tanrıverdi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kamu Yönetimi 3. Sınıf öğrencilerinin mecliste misafir olarak katıldığını ifade ederek: “hoş geldiniz” dedi.

2018 Şubat ayı meclis tutanak özetinin okunup oylanmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 1. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının “Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı” isminin “Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı” olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının “Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü”nün isminin “KUDEP ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü” olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinden 5. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının “AYKOME Çalışma Yönetmeliği”nin revize edilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Maksutlu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, Dönükler Sokağı isminin değiştirilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ilave gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 8. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının “Yeni Kadro İhdası”  ve  “Boş Kadro Değişikliği” ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesinde Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının Cemal Akkoyun tarafından “Sosyal Tesis” yapılmak üzere Büyükşehir Belediyemize şartlı bağış talebi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 10. Maddesinden 14. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının 5 Nisan Madalya Günü anısına Satranç Turnuvasında dereceye girecek olan yarışmacıların ödül tutarlarının belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu-Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 16. Maddesinde Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı”nın 5 Nisan Madalya Günü anısına Türkiye Satranç Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzalanması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 17. Maddesinden 19. Maddesine kadar olan teklifler Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 20. Maddesinden 24. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 25. Maddesinden 57. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi ve raporların görüşülmesinin ardından meclise katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmalarına ilişkin dilekçe kabul edildi.

Başkanvekili Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 19 Mart 2018 Pazartesi saat 13.30’da yapılacağını ifade ederek oturuma ara verdi.

Editör: Haber Merkezi