Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 13 Haziran 2017 Salı günü saat 16.30’da toplandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Mayıs ayı Meclis Toplantısına ait Tutanak Özetinin okunmasının ardından oylaması yapılarak gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 1. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kurulması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın İŞKUR ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında kadınlara yönelik mesleki yeterlilik çalışması yapılması hususunda protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın İsadivanlı Mahallesi, Kuyucak ve Haydarlı arasındaki 12 metrelik yolun Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğuna alınması ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Göksun İlçesi Kurtuluş Mah 3003. sokak isminin değişikliği ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Türkoğlu İlçesi, Şekeroba Mahallesinde bulunan Adevviye Caddesi isminin Şehit Ahmet Yılmaz Caddesi olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın İlimiz Onikişubat İlçesi Kürtül Belediyesi eski belde hizmet binasının Belediyemize ait müşterek kısmının Halk Sağlığı Müdürlüğü adına tahsisi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait Hayrullah Mahallesi (buğday pazarı) 4916 ada 7 nolu parselde kayıtlı 162,42m² lik taşınmazın satışı ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8.maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın Kocabaş Konağının 10 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9.maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın Yenişehir Mahallesi 599 ada 12 parsel yap-işlet modeli ile düğün salonu yapımının ihale edilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10.maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Ödenek Aktarımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11.maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2017 yılı Büyükbaş ve Küçükbaş kesim ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12. Maddesinde Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nın projelerin yapım işinde kullanılmak üzere iller Bankasından kredi kullanılması ve bu hususta Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13.maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın kamu veya özel sermayeli bankalardan kredi kullanılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14.maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Yaş sebze ve Meyve hali içerisinde bulunan 6 adet Dükkandan devir ücretinin alınıp alınmaması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın İl Emniyet Müdürlüğünün malzeme talebi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 16.maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Beton Parke Tesisinde kullanılmak üzere 1 adet forklift alınması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 17.maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Bütçe Tarifesine “İnşaat Yıkıntı Atıkları Bertaraf Ücreti” eklenmesi ve 2017 yılı için bu tarifenin uygulanması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 18.maddesinden 21. Maddesine kadara olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündeme ilave gündem maddeleri olarak gelen tekliflerin oylanarak gündeme alınmasının ardından ilave gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 22. Maddesinden 47. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 48. Maddesinde Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın araç kiralama hizmet alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 49. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın Onikişubat İlçesi Ilıca Mahallesi Dönükler Mevkii 404 ada 14 nolu parselde kayıtlı taşınmazın Atıksu Arıtma Tesisi yapılması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 50.maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın Cenaze ve Defin Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 51. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın yurtdışı görevlendirme yapılması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 52. Maddesinden 57. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 58 ve 59. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 60, 61 ve 62. Maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 63. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Onikişubat İlçesi Yol Ağı ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 64 ve 65. Maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 66. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın Nurhak İlçesi 155 ada 26 nolu parselde kayıtlı Tatlar Belediyesi eski hizmet binasının 2'nci katının Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına tahsis edilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 67. Maddesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Dulkadiroğlu İlçesi Küçük Sanayi Sitesi Güneyi Köftül Çayı ve İmar Yolunda 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 68.maddesinde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Fatih Kılınçkıran’ın İmar Plan Tadilatları ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 69. Maddesinden 77. maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Meclis Toplantısına katılamayan meclis üyelerinin izin dilekçeleri görüşüldü.

Meclis Başkanvekili Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 19 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 13.30’da yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.

Editör: Haber Merkezi