Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Aşure Şenliği, Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 20 çeşitten oluşan 3 bin kişilik aşure, vatandaşlara ikram edildi.

Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı’nda vatandaşlara aşure dağıtımını gerçekleştiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  “İslam medeniyetinde aşurenin ayrı bir yeri ve önemi vardır.Bu hayırlı günün tüm kardeşlerimize, Ümmet-i Muhammed’e hayırlar ve mutluluk getirmesini ve yine bu önemli günde dünya genelinde yaşanan savaşların, haksızlıkların ve zulümlerin sona ermesi için dua ediyoruz.Bolluk ve bereket getirmesi temennisiyle İslam Alemi’nin bu mübarek gününü kutluyor, tüm halkımıza esenlikler diliyorum” diye konuştu.

 Vatandaşlara bizzat aşure ikramı yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, şöyle konuştu.

"İslam coğrafyası adına büyük anlam teşkil eden bir ay içerisindeyiz. Bildiğimiz üzere Muharrem ayı Allah katında yılın birinci ayıdır. İslam tarihimizi yokladığımızda Hz. Eyyub'un hastalıklarının iyileşmesi, Hz. Musa'nın Kızıldeniz'den geçip İsrailoğulları'nı Firavun'dan kurtarması, Hz. Yunus'un balığın karnından çıkması, Hz. İsa'nın doğumu ve ölümden kurtarılıp göğe yükseltilmesi gibi insanoğlunun akıl sınırlarını geçen birçok mucizevî olay bu ayda yaşandı. Büyükşehir belediyemiz tarafından organize edilen aşure etkinliğine vatandaşlarımız yoğun katılım sergiledi. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Ben öncelikle Muharrem ayının tüm İslam âlemine ve ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim bizleri bu insanlara layıkıyla hizmet etmeyi nasip etsin" 

 

Editör: Haber Merkezi