Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla Afşin’de 4 bin kişilik aşure ikramında bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünce, Afşin Ulu Camii ve Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında öğle namazı sonrası kurulan platformda hazırlanan aşurelerden almak isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu.

Afşin’deki aşure etkinliğe katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi aşure günü dolayısıyla Kahramanmaraş ve ilçelerinde asırlardır yaşatılan geleneğini devam ettirmek adına böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini ve her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak muharrem ayı dolayısıyla ilçelerimizde programlarımızı devam ettiriyoruz. Şehrimizin sinerjisinin yükselmesini, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da artırmak için Muharrem ayını en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Geleceğe daha güçlü adımlar atmak için birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar devam ettirmek zorundayız. Ülkemize ve yakın coğrafyamıza büyük bir saldırı, işgal planı var. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hep beraber dik duracağız, emin adımlarla geleceğe yürüyeceğiz.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet ağlarının çok geniş olduğunu belirten Erkoç, “ Yerel yöneticiler olarak şehrimizdeki birlik ve beraberliğin daha da güçlü olmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini dinleyelim. Buna göre politikalar üretelim amacıyla vatandaşlarımızla bir araya geldik. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları çok geniş. 14 bin 500 km kare, 1 milyon 100 bin vatandaşımız var ama her gün bir yerde vatandaşlarımızla en az birkaç tane toplantı, etkinliğimiz olmakta. Başta Afşin Kaymakamımız olmak üzere Afşin Belediye Başkanımıza, AK Parti Afşin İlçe Başkanımıza, AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanımıza, Gençlik kolları Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimize ve Afşin’imizin değerli insanlarına en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Afşin’imizi daha güzel bir hale getirmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Afşin Belediyesiyle beraber burayı daha güzel yaşanabilir bir hale getireceğiz. Ben, Afşinli hemşerilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” açıklamasında bulundu.

- ‘Bilgi okumakla başlar’

13-22 Ekim tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta bu yıl 4.’sü düzenlenecek Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarına tüm Afşinlileri davet eden Erkoç, şöyle konuştu:

“Afşinlilerimizi bu hafta sonu yapılacak olan kitap fuarına bekliyorum. Bilgi çok önemli bilgi ise okumakla kitapla başlar. Dünyanın en güzel eserlerini bu kütüphaneye getiriyoruz. Her türlü eseri bu fuarda görebileceksiniz. Kitaplarla tanışmaya 7’den 77’ye tüm Afşinlileri bekliyoruz inşallah.”

Editör: Haber Merkezi