Türk ordusunun düşmanı yurt topraklarından söküp attığı ‘Büyük Taarruz’un 92. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Afşin’de de coşkuyla kutlandı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Afşin Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Afşin Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlama programa Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, daire amirleri, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Günün anlam ve önemine belirten konuşmayı yapan J.Astsb.Çvş. Erkan Örs, “Bu zafer; Ulu önder Atatürk'ün liderliğinde, çelikleşmiş bir millî birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, "yenilmez" denilen dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin, sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bu zafer; ülkemizi parçalamak ve milletlimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından, on yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların sonuncusu olan "Sevr Paçavrasının bir kenara itilip atıldığı, Yüce Türk Milletinin batı medeniyetlerinin kurduğu planları, suya düşürdüğü zaferdir. Bugün; bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletlinin ve kahraman Türk ordusunun, bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda, nasıl şahlandığının, tüm dünyaya gösterildiği, yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği gündür. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu'nun ortaya koymuş olduğu eşsiz bir eserdir. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır.

19 Mayıs 1919 'da başlayan Kurtuluş mücadelesiyle, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş ve sıra; yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın, vatanın bağrından atılabilmesi için kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. "Ya istiklal Ya Olum" parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer; Türk'ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır."dedi.

 

Şiirlerin ve günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından program, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy’un makamında tebriklerin kabulüyle sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi