18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla Afşin'de tören düzenlendi.

Hükümet Konağı'ndaki törende, Afşin Kaymakamı Ahmet Pınar Can ve Afşin Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Afşin İmam Hatip Ortaokul Konferans Salonunda, Afşin Zümrüt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti.

Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Zümrüt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selma Dağlı, "Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur." dedi.

Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olduğunu dile getiren Dağlı, "Çanakkale zaferi, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir. Çanakkale Savaşları, başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulamayan muharebe özelliği göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. " diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan slayt gösterisi izletildi, şiirler okundu ve tiyatro sahnelendi.

Programın sonunda ilçe genelindeki okullarda yapılan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi konulu şiir, resim ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmada derece elde eden öğrencilere hediyeler verildi.

Programa, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Ali Gedik, daire amirler, askeri erkân, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi