30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 97. yıl dönümü, Afşin'de düzenlenen törenle kutlandı.

Afşin Hükümet Konağı'nda düzenlenen tören, Afşin Kaymakamı Vekili Elbistan Kaymakamı Özkan Demir ve Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Abbas Binboğa'nın Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Çavuş Onur Köken, "Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük aferin 97'inci yılını ulusça kutlamanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz." dedi.

Büyük Zafer'in gerçek anlam ve önemini Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 30 Ağustos Zafer Bayramının ikinci yıldönümünde Dumlupınar'ın Çal Tepesi'nde yaptığı konuşmayla anlattığını ifade eden Jandarma Astsubay Çavuş Onur Köken, şunları söyledi:

"Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, verdiği söylevde; 'Hiç şüphe etmemelidir ki, yeni Türk Devletinin, genç Türk Cumhuriyetinin temeli burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçan şehit ruhları, Devlet ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır. Harpler, yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir. Meydan muhaberesi, milletlerin bütün varlığı ile ilim ve fen alanlarındaki yükselmeleri ahlakları, kültürleri, kısaca bütün maddi ve manevi kudret ve faziletleriyle çarpıştığı bir imtihan meydanıdır.' ifadelerine yer verdi."

30 Ağustos Zafer Bayramının sonsuza dek minnet ve şükranla anılacağını belirten Jandarma Astsubay Çavuş Köken, "30 Ağustos Zaferini bize armağan eden, kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan bayrağımız korkusuzluğun, yurtseverliğin, bir efsanesi, bir destanı olmuştur. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesi ile ulusça, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun." diye konuştu.

Etkinlik, öğrenciler tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün 'orduya değişmeyen mesajı' okunması ve günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, siyasi parti temsilcileri, kamu ve kurum amirleri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi