Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81'inci yılında Afşin'de düzenlenen törenle anıldı.

Afşin Hükümet Konağı'nda düzenlenen törende, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Anma programı Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda, Hayati Vasfi Taşyürek ve Cumhuriyet Ortaokulu tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve çağdan Türkiye mimarı olan Atatürk'ü vefatının 81'inci yıl dönümünde anmak için bir araya geldiklerini ifade eden Hayati Vasfi Taşyürek Ortaokulu Müdürü Muharrem Aycan, "Büyük Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuş, vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası, O'nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı olmuştur." dedi.

Atatürk'ün yenilikçi ve ileriyi gören özelliklerinin yanında çok büyük bir komutan olduğuna değinen Aycan, " Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan devrimleri gerçekleştirmiş ve Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyetini kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, ülkenin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için neler yapabiliriz onu düşünmeliyiz. Atatürk'ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmektedir. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman gönülden sahip çıkarak, sana layık bir millet olmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Programa, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Ali Semerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, siyasi parti temsilcileri, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi