Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Afşin’de düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programının ilk töreni, Afşin Hükümet Konağında bulunan Atatürk Anıtına, Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Akyürek, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir  ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in çelenk sunumuyla başladı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te sirenler çalarken, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı okundu ve göndere çekilen bayraklar tekrar yarıya indirildi.

Anma programı dolayısıyla düzenlen ikinci tören Afşin Hükümet Konağı konferans  salonunda gerçekleştirildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bilal Özden, 10 Kasımların artık üzülüp matem tutma günü olmadığını hatırlattı.

Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77.yılı münasebetiyle Türkiye’nin her yerinde anma etkinlikleri düzenlendiğini söyleyen Özden, “ Bu güzel ülkemizin her bir karışında emeği olan, kanı olan ve alın teri olan gazi ve şehitlerimizi bu vesileye anıyoruz. Türkiye’nin Kurucusu Atatürk, gençlik döneminde, sanat, spor ve musiki ile ilgilenmiş, kendini yetiştirmiş, olgun yaşlarda da kendini çok iyi yetiştirmiş bir diplomat ve devlet adamı olmuştur. Atatürk, kazanmış olduğu zaferlerle ve reformlarla dünya tarihine adını altın harflerle yazdırarak tarihe geçmiştir. Bu bizlere şöyle bir mesaj vermektedir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı çok iyi eğitmemiz gerekmektedir. İyi bir eğitimle bir yerlere varabiliriz. Eğitim kalkınmanın temel ayağını oluşturmaktadır. Zaten ülkemizi küllerinden ayağa kaldıran Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün isteği de her zaman bu şekilde olmuştur. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Atatürk’ü vefatının 77. yıl dönümünde hürmetle yad ediyoruz” açıklamasında bulundu

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ardından şiirler, yazılar okundu. Konuşmalar ardından izleyicilere “Fotoğraflarla Atatürk” konulu slayt izletildi. Program, Atatürk’ün sevdiği şarkıların dinlenmesiyle son buldu. 

Programa, Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Akyürek,  Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve daire amirleri, sivil toplum örgüyü temsilcileri  ile öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi