Afşin’de yaşayan Eyüp Doğan (47), yolda bulduğu 20 bin lirayı sahibine teslim etti.

Afşin’de bir çay salonunda garsonluk yapan 47 yaşındaki Eyüp Doğan, yolda yürürken bulduğu 20 bin liranın sahibini kendi imkanlarıyla bulduğu sahibine iade etti.

Edinilen bilgiye göre, ilçede hal esnafı olarak çalışan Bayram Konak, bankadan çekmiş olduğu 20 bin lirasını bir hafta önce yolda yürürken düşürdü. Parasını düşürdüğünü anlayan Konak, ilgili yerlere müracaat etti ve belediye hoparlörlerinden ilan verdirdi. Fakat bir sonuca ulaşamadı.

Bir hafta önce bankadan para çeken babasının parayı düşürdüğünü ifade eden Duran Konak, “ Parayı kaybettikten sonra gerekli yerlere müracaat ettik. Fakat bir sonuca ulaşamadık. Sağ olsun Eyüp Doğan ağabeyimiz parayı bulmuş ve bizlere ulaşarak düşürdüğümüz paramızı tekrar iade etti. Herkesten bu örnek davranışı bekliyoruz. Paramızı tekrar bize iade ettiği için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Temiz ve dürüst olmak en güzel sermaye olduğunu söyleyen Eyüp Doğan, yolda bulduğu 20 bin lirayı insanlık namına sahibine teslim ettiğini söyledi.

Parayı kaldırımda bulduğunu söyleyen Doğan, “ Geçtiğimiz Çarşambaydı ve izin günümdü. Çarşıda gezerken bir kuyumcunun önünde, yerde şeritli halde bir para gördüm ve aldım. Allah yalanı sevmez parayı aldığımda heyecana da kapıldım. Fakat geçmişimi düşündüğüm için benim gözümde sıfırdı. Daha sonra parayı düşüren kişiyi aradım ve Bayram ağabeyimize ulaştım. Telefonla arayarak görüşmek istediğimi söyledim. Kendisi de bana para mı buldun? Diye sordu. Bende çalıştığım yere çağırdım ve çayımızı içmesini rica ettim” diye konuştu

“Parayı bulduğumda ufak tefek ihtiyaçlarımı karşıladım”

Maddi sıkıntıları olduğunu ifade eden Doğan, “ Buluştuğumuzda biraz utandım. Çünkü, bulduğum paranın 3 bin lirasını çok borcum olduğu için ve zor durumda olduğum için kendi şahsi borcumu ödemek için kullandım. Bu parayı ben bulmasaydım belki de ben bugün ceza evindeydim. Bunu paranın sahibine de söyledim. Harcadığım parayı en kısa zamanda çalışıp ödeyeceğim. Kendisine boş senet verdim almadı. Bütün insanların benim gibi olmasını istiyorum. Öyle çalmayla, gaspla bu işler yürümez. Allah’a inan bir insan ve kendini bilen bir insan, elhamdülillah bizler Müslüman’ız, çaresiz kalsa, en yakın komşusuna gitse işi hallolur. Yeter ki nefsimize yenik düşmeyelim” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Doğan, 20 bin lirayı düşüren Bayram Konak'ın oğlu Duran Konak’a parayı iade etti.

Editör: Haber Merkezi