Afşin Hükümet Konağında düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okudu. Daha sonra kutlamalar, Afşin Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonunda devam etti.

Namık Kemal İlkokulu Müdürü Kadir Candemir, burada yaptığı konuşmada, 99 yıl önce ilan 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın dünyada bir ilki oluşturduğunu söyledi.

Atatürk'ün, cumhuriyetin ve ülkenin geleceğini gençlere ve yarının sahibi çocuklara emanet ettiğini belirten Namık Kemal İlkokulu Müdürü Kadir Candemir,"Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir.Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir Bugünde bizlere düşen görev, hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır." açıklamasında bulundu.

Candemir, "Bu günde hem çocuklarımıza bu şuuru vermenin gayreti içerisinde olacağız. Hem de çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Çünkü; devletimize ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. 23 Nisan'da hepimizin öncelikli görevi bu olmalıdır. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Konuşmanın ardından ilkokul öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundu. Ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçe genelindeki okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kutlamaya, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, kamu ve kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi