Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ Kahramanmaraş'a yapılacak olan yeni hava alanı için en uygun yerin Pazarcık ilçesi olduğunu söyledi. 

Başkan Bozdağ, Kahramanmaraş’ta yayın yapan yerel bir radyo programına konuk oldu. Programda hava alanıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bozdağ, “Hava alanımız biraz kifayetsiz. Bu sorunu Gaziantep’te yaşıyor. Bu konuda doğru merhemi uygulamalıyız. Şehrimize havaalanı yapılsın da nereye yapılıyorsa yapılsın, anlayışının yerine şehir için en uygun yere yapılamasını istiyoruz. 7 milletvekilimiz de şehrimize yakışan bir hava alanın ihtiyacı olduğunu biliyor. 11 belediye başkanımız da biliyor. Kısacası bu sorunu kentte bilmeyen yoktur. Her belediye başkanı kendi ilçesine hava alanı yapılmasını ister ama bunun coğrafi yönden en iyi yere yapılması lazım. Bu en uygun yer ise Pazarcık ilçemizdir” dedi.

2019 yılına kadar şehir olarak asfalt konusunda çağ atlayacaklarını söyleyen Bozdağ, “Güçlü bir muhalefet iktidarı daha iyi çalıştırır ama mantıklı bir şekilde olmak şartıyla. Gerçekten muhalefet olmaz ise siyaset seviyeli de olmaz. Cumhurbaşkanımıza hakaret etmekle siyaset yapılır mı? Siyasetçilerin hakaret etmeleriyle bir yere varılmaz. Bizler yerli ve milli anlamda güçlendik. Avrupa’nın her yerinde Pazarcıklı var. İlçemizin sosyal yapısı diğer ilçelerimizden çok farklı. Bizim şehir milliyetçiliğimiz daha ağır basar. Pazarcık ilçemiz en iyi dönemini yaşıyor. İlçemizin ekonomik seviyesi iyi durumda. İlçemizde 2 bine yakın memur var. Yurt dışından aylık bir bankamıza 2 milyar Euro para geliyor. İstanbul Üsküdar’daki bir arsa fiyatıyla ilçemizdeki arsa fiyatları neredeyse birbirine yakın. Arsa alanların genellikle yurt dışından olduğu için arsa fiyatları yükseliyor. Bununda sıkıntısını çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi