Afşin'de öğrencilere, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C.) hükümeti Doğu Akdeniz Üniversitesi (D.A.Ü.) ile Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yeni sınav sistemi ve etkili çalışma yöntemleri konulu seminer gerçekleştirildi.

Afşin İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen seminerde eğitim uzamanı Süleyman Beledioğlu (Bonus Hoca) tarafından lise son sınıf ve rehber öğretmenlere yeni sınav sistemi ve etkili çalışma yöntemleri anlatıldı.

Afşin'inde gerçekleştirilen seminerin yanı sıra Kahramanmaraş Merkez, Türkoğlu, Elbistan, Afşin, Göksun'da  toplam 4 bin öğrenciye ulaşıldığını aktaran eğitim uzamanı Süleyman Beledioğlu, yeni sınav sistemi hakkında bilgi verildiğini aktardı.

Afşin'de öğrencilere bol soru çözmeleri tavsiyesinde bulunan ve  “Yeni Sınav Sisteminin Püf Noktaları”nı anlatan Bonus Hoca, "Unutmayın ki, soru çözmek vites yükseltmek ve gaza basmaktır.”dedi.

ASIL DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK Sınav sisteminde bir değişiklik olmadığını, yalnızca sınav isimlerinin ve buna ilave olarak YGS sınavının ileri bir tarihe alınarak isminin “TYT (Temel Yeterlilik Testi) ” LYS’nin isminin YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) olarak değiştirildiğini belirten Bedioğlu, “Şu durum itibariyle değişen bir şey yok. Asıl mesele başka. Şöyle ki, Temmuz ayı tercih dönemi tam bir kaos içerisinde geçecek. Nedeni ise bu sınav sisteminde tercihin çok ama çok önemli olması. Malum geçtiğimiz sınavda, sınav giriş saatleri ile ilgili birçok sorun yaşanmıştı. Onunda önüne geçilerek eski sisteme tekrar dönüldü. Ondan yana da sıkıntınız olmasın” şeklinde konuştu.

Puan Ve Tercih Sıralaması Önemli

Puanın ve tercih yapılırken sıralamanın önemli olduğuna dikkat çeken Bedioğlu, “Sizin elinizdeki puan türü hiçbir puan türüne etki etmeyecek. Yerleştirme de kullanılan aday puanı yüksek ise diğer adaylardan önceliklidir. Size nazaran mükemmel tercih yapmış ama puanı düşük olan adayın, hiçbir şekilde şansı yok. Bu seneki karambolden dolayı tercihler iyi yapılmalı.” dedi.

Bunlara Dikkat Edin

Sınava girecek öğrencilerin nelere dikkat etmeleri konusuna da değinen Bedioğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“YGS’den farklı olarak Sosyal Bilimler testine tabii tutulmayacaksınız. Onun yerine Türkçe ve Matematik testleri çözeceksiniz ve her biri 40 soru olacak. Maksat yeterliliğinizi ölçmek. Sizden istediğim öğretmenlerinizin çözdükleri soru metotları ile soru çözmeyin. Çünkü bu size zaman kaybı sağlar. Bol bol düzenli olarak soru çözmeye gayret edin. Unutmayın ki, soru çözmek vites yükseltmek ve gaza basmaktır. Ayrıca tercihlerinizi dışarı da bulunan kursların yardımı ile değil okuldaki öğretmenleriniz ile yapın. Her gazetenin tercih kılavuzunu alıp okumayın. Bu size yarar değil kafa karışlığı sağlar.”

Bonus Hoca, " İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve katılımcılara - rehber öğretmenlere çok teşekkür ederim. Ayrıca bize akşam yemeğinde ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç'a ilgili daire başkanı Adnan Alagöz'e de teşekkürlerimi arz ederim. " dedi.


Öğrenciler, veliler ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin beğenisini kazanan programda, Katiphan'da İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Müdür Yardımcsı Mustafa Yılmaz- Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM) Müdürü ve rehber öğretmenleri ve özel öğretim kurumlarının rehber öğretmenlerinin katılımıyla eğitim uzmanı Süleyman Beledioğlu tarafından rehberlik konusunda akademik bir sunum yapıldı.

Editör: Haber Merkezi