Elbistan-Afşin Maden-İş Sendikası Başkanı Adil Bölükbaşı, gerek işletmelerin devri ve gerekse hükümet kurma çalışmalarında bir belirsizliğin hakim olduğunu ifade etti. Bölükbaşı, “Şuan önümüzü göremiyoruz” dedi.

Sendika binasında maden işçileri ile bayramlaşma programında konuşan Elbistan-Afşin Maden-İş Sendikası Başkanı Adil Bölükbaşı, tesislerin devri, Kamu-İş ile yapılan görüşmeler hakkında görüş belirtti.

Bölükbaşı, “Sendikacılık farklı bir şey. Emekçilik farklı. Ama bir belirsizlik söz konusu. İşçi arkadaşlarımızda sürekli bu konuyu soruyor. Bu belirsizlik nedir? Önümüzde bir süreç var. Süreci takip ediyoruz. Bir ay önceki, sürecin devamı söz konusu. Şuan sendika olarak biz işletmemiz bitti de diyemiyoruz bitmedi de diyemiyoruz. Daha önce yapılmış bir sözleşme var. Ancak hükümetin şuan ne yapacağını bizde bilemiyoruz. Koalisyon hükümeti gelince paylaşmada ne olur? Bizim temennimiz bu oyun bozulsun şeklinde.  Ama öyle ya da böyle biz sendikacılar olarak işçi haklarını korumaya, ERG firması da gelse işçimizi nasıl kurtarırız diye düşünüyoruz. En önemlisi bizler önümüzü görmek istiyoruz” dedi.

Bölükbaşı, “Önümüzdeki bir sözleşme sürecimiz var. Bir kaç sıkıntı oldu. İşçi arkadaşlarımız sendikasına sahip çıktı. Dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bizlerde dört başı mamur hizmet ediyoruz. Kardeşlerimize yakışır şekilde sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemde de böyle olacak.  İnşallah hafta içerisinde işçi kardeşlerimizin sözleşmesini tamamlamayı planlıyoruz. Çerçeve anlaşması yapıldı.

Onun dışında Kamu-İş bize bir şey vermedi. Bu konuda herkes mücadele etti. Ama ne yazık ki Ankara’dan Elbistan görülmediği için iş biraz gerginliğe gitti. Süreci aştık ama hafta içerisinde kardeşlerimize yakışan bir sözleşme yapacağımızı düşünüyoruz. İşçilerimizi satmadan bu anlaşmayı yapacağız. Şimdiye kadar satmadık bundan sonrada satmadan işçilerimizin hakkını almayı düşünüyoruz. Bizim amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil” görüşlerini aktardı.  

Bayramlaşma programına AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, sendika yöneticileri ile işletme çalışanları katıldı. 

 

Editör: Haber Merkezi