Maden-İş Sendikası üyeleri, Afşin- Elbistan Şubesinin yeni yönetimini belirlemek için sandık başına gitti. Mevcut başkan Adil Bölükbaşı ve Tufan Yanar'ın yarıştığı listede, Bölükbaşı 1515 oy alarak güven tazeledi. Tufan Yanar ise 265 oy aldı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası’na (Maden-İş) üye maden işçileri, sendikanın Elbistan-Afşin Şubesi’nin yeni yönetimini belirlemek için 7 bölgede sandık başına gitti. Şube başkanlığı için mevcut başkan Adil Bölükbaşı ile başkan adayı Tufan Yanar’ın listesi yarıştı.
Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube yönetimini belirleyecek 125 delegenin seçimi yapıldı.
Toplamda 2 bin 152 üyesi bulunan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’ndeki delege seçimleri için Afşin’de 2 olmak üzere, Siirt, Şırnak, Kahramanmaraş, Kayseri ve Pınarbaşı’ndan oluşan 7 ayrı bölgedeki işyerlerine sandık konuldu. Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde ve Park Teknik A.Ş.’deki oy kullanma işlemi sabah erken saatlerde başladı. Seçimler öncesinde geniş güvenlik önlemi alındı. Seçimlerde daha önceden başkan adayı olan ancak mevcut başkan Adil Bölükbaşı ile güç birliğine giden Lütfü Yıldız’ın ortak listesi ile başkan adayı Tufan Yanar’ın listesi 125 delegeyi kazanmak için yarıştı. Seçimlerde 1. Bölge olarak belirlenen Elbistan-Afşin toplam bin 514 üye bulunuyor. Belirlenecek 125 delegenin de çoğunluğu bu bölgeden çıkacak. Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’nin Siirt’te 200, Kayseri-Pınarbaşı’nda 161, Kahramanmaraş’ta 29, Kayseri’de 101 ve Silopi’de de 28 üyesi bulunuyor.
AEL’de kurulan 1 Nolu sandıkta oyunu kullanan mevcut başkan Adil Bölükbaşı, seçimlerin tüm maden camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu. Maden işçilerinden 2. dönem için destek istediklerini belirten Bölükbaşı, “2011 yılında göreve geldiğimizde adil bir yönetim sergileyeceğimizi ve işçinin her zaman yanında olacağımızı belirttik. 3 yıllık görev süremizde yaptığımız çalışmaları ve elde edilen kazanımları da işçilerimiz en iyi şekilde biliyor. İşçi arkadaşlarımızın kendilerini en iyi şekilde temsil edeceğine inandığı delegeleri seçeceğine inanıyoruz. Kısa süre önce tek liste halinde seçime gideceğimizi açıklamıştık. Şuanda da tek liste ile seçime girdik. Sandıktan çıkacak sonuca saygımız var. İşçimizin dediği olacak. İşçimiz huzur içinde gönül rahatlığı ile oyunu kullanıyor. Biz, kazananın maden işçisi olması için mücadele ettik. Yeniden bize görev verilirdi mücadelemize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Başkan Adayı Tufan Yanar da değişim için aday olduğunu belirtti. Yanar, maden işçilerinin demokratik haklarını kullanacaklarını ve kendilerini temsil edecek isimleri belirleyeceklerini kaydederek seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Yanar, “Şimdiden herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.
Konuşmalar sonrası oy kullanmaya başlandı ve kesin olmayan sonuçlara göre Adil Bölükbaşı 1515 oy alarak güven tazeledi. Tufan Yanar ise 265 oy aldı.
Editör: Haber Merkezi