AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, aynı anda 5 orta gövdeli uçak parkedebilecek ve 5 milyon yolcu kapasitesine kadar çıkabilecek Kahramanmaraş Havalimanı Terminal binası ve kule inşaatında yüzde 65 gerçekleşmenin sağlandığını söyledi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Milletvekili Dilipak, kentte görev yapan gazetecilerle havalimanı inşaatında incelemede bulunarak, yapılan çalışmaları anlattı.

Dilipak, yaptığı açıklamada, kaba inşaatı bitmiş, ince işçilikleri, zemin iyileştirmesi ve çerçeve çalışmalarına başlanmış havalimanı inşaatının yüzde 65 oranında tamamlandığını belirtti.

Buraya aynı anda 5 orta gövdeli uçağın park edip iniş kalkış yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu dile getiren Dilipak, "Reel yolcu taşıma kapasitesi 2 milyon 2-3 milyon arasında ama bu yoğunluk oluştuğu zaman 5 milyona kadar çıkabilir. Bir de 5 uçaklık havaalanı için 2 uçaklık daha yer istedik. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Burası bölgenin en modern havalimanlarından biri olacak." diye konuştu.

Yeni havalimanının 22 bin 300 metrekare kapalı alanıyla birlikte gümrüğünün de olacağını dile getiren Dilipak, Kahramanmaraşlıların dış hatlar seferlerinin yapılabildiği bir havalimanının olacağını, buraya 79 milyon liralık bir yatırım yapıldığını söyledi.

Havalimanı pistinin de yaklaşık 9 milyon liraya ihalesinin yapıldığını ve bunun da bitmek üzere olduğunu dile getiren Dilipak, "Müteahhit firmanın taahhüdü 2018 Ekim ayı, ancak mayıs ayı gibi projemizi bitirmiş olacağız ve Kahramanmaraş'ımızın hizmetine sunulacak." dedi.

Editör: Haber Merkezi