Bölgenin sağlık alanındaki en büyük yatırımları arasında birinci sırayı alan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaat çalışmaları başladı. Yüklenici firma olan KLV İnşaat tarafından temel kazma işlemi yapılırken, çalışmaların bayram sonrasında tam kapasiteye ulaşacağı öğrenildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile Elbistan’a sağlık alanında 100 milyon TL’lik bütçesiyle tek kalemde yapılan en büyük yatırım olan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin temeli; Vali Şükrü Kocatepe, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Orman ve Su işleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Sağlık Yatırımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu, Orman ve Su İşleri Müsteşar Yardımcısı Bahattin Kaptan, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, sağlık yöneticileri, idareciler, siyasiler ve vatandaşların katıldığı törenle 19 Mart’ta atılmıştı. 3. Nesil Hastane konseptindeki inşaatın başlaması için de binanın temel kısmına yerleştirilecek deprem izolatörlerinin imalat aşamasına gelmesi beklenmişti.

Aradan geçen yaklaşık 7 ay sonra 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin yapımını üstlenen KLV İnşaat firması, şantiye kurulum çalışmalarını başlattı. Hastane alanındaki temel kazma işlemlerine başlayan firma, yaklaşık 45 gün içerisinde 150 bin metreküp toprağı başka bir alana taşıyacak. Temel kazma işlemi devam ederken de temel kotuna ulaşılan alanlarda inşaat çalışması sürdürülecek.

İnşaat çalışmalarına ilişkin olarak açıklamalarda bulunan KLV İnşaat Şantiye Şefi Ozan Zingi, hastane için 3 ila 13 metre arasında değişen derinlikte temel kazılacağını söyledi. Tam kapasite ile çalışmalarına Kurban Bayramı sonrasında başlayacaklarını belirten Zingi, “Şuanda küçük bir ekibimiz ön çalışmalara başladı. Asıl yoğun çalışmamız Kurban Bayramı sonrasında olacak. 20’den fazla iş makinesi ile çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Hastane inşaatında 200-300 kişinin çalışacağını kaydeden Zingi, “Şuanda ekibimiz temel kazma çalışmalarını başladı. Hastane projesine göre 3 metre ile 13 metre arasında değişen derinliklerde temel kazısı yapacağız. Ortalama 150 bin metreküp toprağı döküm sahasına taşıyacağız. Bilindiği gibi projede bir revize oldu. Bu yüzden gecikme yaşandı. Ancak şuanda tüm hazırlıklarımızı yaptık. Ekiplerimiz hazır. Bayram sonrasında sahada çalışacak ekiplerimiz yerini alacak. Hastane inşaatında 10-15 kişilik bir teknik ekip görev yapacak. Bu arkadaşlarımız inşaatı her aşamasında kontrol edecek. Diğer çalışan sayısının ise inşaatın ilerleme durumuna göre 200-300 kişi arasında olmasını bekliyoruz. Beton dökme işlemi için temel kazma çalışmalarının bitmesini beklemeyeceğiz. Temel kazıları projedeki kota ulaşan bölgelerde beton dökme işlemini yapacağız. Bu da bize hız kazandıracak.

İnşaatın belli bir yüksekliğe ulaşmasının ardından 2 adet kule vinç kurulumu yapacağız. Ayrıca diğer iş makinelerimiz de inşaatın belirlenen sürede tamamlanması için hazır bekletilecek. Buradaki tüm çalışmaları KLV inşaat olarak biz yapacağız” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM AKKOYUN: DEV BİR YATIRIM OLACAK
Konu ile ilgili olarak değerlendirme yapan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin, tam anlamıyla kompleks bir yapıya sahip olacağını söyledi. Hastanede, 125 poliklinik odası, 8 ameliyathane, 20 adet yoğun bakım ünitesi bulunacağına işaret eden Kaymakam Akkoyun, “125 adet poliklinik odasının yer alacağı hastanemizde 13 adet görüntüleme odası, 8 adet ameliyat salonu, 14 adet diyaliz yatağı, 20 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 10 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve 35 yataklı acil servisi bulunuyor. Elbistan Kaymakamlığı olarak temel atma sürecinden itibaren çalışmaları yakından takip ediyoruz. Şuanda da temel kazma çalışmaları başladı. İnşallah Kurban Bayramından sonra daha da hız kazanacak. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte de vatandaşlarımız hemen her türlü sağlık sorunlarını başka illere gitmeden burada halledecekler. Elbistan’ımıza hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ise, hastanedeki çalışmaların başlamasının bölge adına sevindirici olduğunu söyledi. İnşaat çalışmalarında deprem olsa da ameliyata devam edilmesini sağlayacak deprem izolatörlerinin imalatının tamamlanması için gecikme yaşandığını hatırlatan Başkan Kısaca, “Elbistan’ı VIP sağlık hizmetiyle tanıştıracak projenin sorunsuz olarak devam ettiğini daha önce de dile getirmiştik. Şimdi de inşaat çalışmaları başladı. Firma yetkilileri önümüzdeki günlerde tüm yoğunluklarını verecekler. 300 Yataklı Bölge Hastanemiz, alanının genişliği ve deprem simülatörü sayısının fazlalılığına bağlı olarak ağırlık merkezlerinin ayarlanmasının çok ince hesaplanmasından dolayı mimari açıdan zor bir proje olduğu belirtilmesine rağmen inşallah şartnamede belirtilen sürede teslim edecekler. AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal Bey, bu dev yatırımla ilgili olarak tüm gelişmeleri yakından takip ediyor. Kendisine ve bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Memleketimize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.
Editör: Haber Merkezi