Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, inşasına başladıkları Beyazıtlı mahallesi yapay şelale ve gölette incelemelerde bulundu. Başkan Okay, biyolojik gölet ve özel görsel alanlarıyla projenin Kahramanmaraş’ta ilk olacağını söyledi.

İlçesinin değişim ve dönüşümüne katkı sağlamayı sürdüren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yeni bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi. Beyazıtlı mahallesinde bulunan Abdurrahim Karakoç parkı önünde bulunan şev de çalışma yaptıklarını aktaran Başkan Okay, alanı yapay şelale ve göletle buluşturacaklarını belirtti. Alan içerisinde yürüyüş alanları ve çeşitli aktivite alanları da yapacaklarını anlatan Başkan Okay, inceleme sonrasında yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İlçemizi değiştirme ve dönüştürme projesi kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan bir tanesi de Beyazıtlı mahallemize kazandırmayı hedeflediğimiz şelale ve seyir terası alanıdır. İçerisinde ekolojik havuz, yürüyüş alanı ve çeşitli aktivite alanlarının bulunduğu şelalenin yapımına başladık. Tüm Kahramanmaraş’ımızdan görünecek bir bayrak direğini de bu alana inşa edeceğiz. Burada yapmış olduğumuz çalışmanın şehrimizin sembollerinden biri olacağını düşünüyorum. Çok kısa zamanda burayı bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”

Kahramanmaraş’ta İlk Olacak

Biyolojik olma özelliği taşıyan gölet ve şelalenin bu özelliğiyle Kahramanmaraş’ta ilk olacağını hatırlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Abdurrahim Karakoç parkımızla yeni yapmış olduğumuz çalışmayı birleştirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede geniş bir alana sahip olmuş olacağız. Burada yaptığımız çalışmaların özel olduğunu söylemiştik. Alan içerisinde oluşturacağımız havuz ve göletler Biyolojik olma özelliği taşıyor. Bu bakımdan da Kahramanmaraş’ta bir ilk oldu.”

Beyazıtlı mahalle sakinleri de mahallelerine böyle güzel bir hizmeti kazandırması sebebiyle Başkan Okay’a teşekkür etti.  

Editör: Haber Merkezi