Afşin’de Mustafa Kemal İlkokulu tarafından birinci sınıf öğrencileri için ‘Okuma Bayramı’ etkinliği gerçekleştirildi

Mustafa Kemal İlkokulunn birinci sınıf öğrencileri için okul bahçesinde organize edilen programa, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, şube müdürler, idareciler ile çok sayıda veli katıldı.

Okul Müdürü Hacı Mehmet Özden öğrencilerin yetişmesinde velilerin rolüne dikkati çekerek, ailelerin çocukların eğitimiyle yakından ilgilenmesinin başarıyı arttırdığını söyledi.

Birinci sınıfa giden 2 öğrencinin sunuculuğunu gerçekleştirdiği programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hacı Mehmet Özden, "Türkiye’de okuma yazma oranının yüzde 97’ye ulaştı, yeni nesillerle birlikte hemen hemen okuma yazma bilmeyen kimse kalmadı." dedi.

 Konuşmasında öğretmenler, veliler ve öğrencilere de seslenen Özden, “ Çocuklar,  annenizi, babanızı, öğretmenlerinizi ve arkadaşlarınızı sevin, çalışkan ve dürüst olun. Bugün çocuklarımıza fırsat verildiğinde neleri başaracağını hep beraber seyredeceğiz.” diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren programda minik öğrenciler öğretmenleri ve ailelerinin katkılarıyla öğrendikleri şiir ve şarkıları seslendirirken, program boyunca skeç, okuma masalı, rond, dans, müzik ve oyun gösterilerini başarıyla gerçekleştirdi.

 

 

Editör: Haber Merkezi