Binboğalar Fotoğraf Yolcuları Topluluğu (BİNFOT), Afşin’de yetişen 'ağlayan gelin' adıyla da bilinen ve yılın sadece 20 günü açan ters laleleri fotoğraflamak için gezi düzenliyor.

16 Nisan 2022 Cumartesi günü sadece BİNFOT üyelerine özel gerçekleştirilecek etkinlikte baharla birlikte boy göstermeye başlayan ters lalelerin görsel şölenini kadrajına sığdıracak.

Katılım şartlarıyla alakalı @Binboğalar Fotoğraf Yolcuları Topluluğu (BİNFOT) Instagram hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Zorlu ve çetin geçen kış mevsiminin sona erdiğinin habercisi olarak çiçek açan ters laleler 20 günlük ömrüyle endemik bitkiler yer alıyor. Bu gezimizde de coğrafyamız ve ülkemizde nadir bulunan bitkilerinden olan ters laleyi kadrajlarımıza misafir edeceğiz.

Sadece BİNFOT üyelerinin katılım sağlayabileceği organizasyon 16 Nisan 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Ramazan ayı olması nedeniyle 08.30’da Afşin’den, Tanır’a hareket edilecek. ‘Ağlayan gelin’ olarak da bilinen ters laleler fotoğraflanacak ve tekrar 14.00’da etkinlik sona erecek.”

Detaylı bilgi için https://www.instagram.com/binfot2022/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


 

Editör: Haber Merkezi