Elbistan’da, tamamen devlet destekli olarak eğitim verilecek Elbistan Bilim Teknik ve İnovasyon Lisesi eğitim hayatına başlıyor.

Elbistan Bilim Teknik ve İnovasyon Lisesini ziyaret eden Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, devlet destekli ve tamamen ücretsiz olacak kolejin bölgeye kalifiye elaman yetiştireceğini belirterek önemli bir açığı kapatacağını belirtti.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir’e ziyaretinde Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sinan Sert, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Alparslan Ceran, OSB Müdürü Durdu Mehmet Çiçek eşlik etti.

Kaymakam Demir, sınıf ve atölyeleri gezerek Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ağdıl’dan bilgiler aldı. Kaymakam Demir, inceleme sonrasında yaptığı değerlendirmede okulun ilçedeki eğitim yatırımı olduğuna dikkati çekti.

 Halihazırdaki kayıtlı 700 olan öğrenci sayısının 2 yeni bölüm daha eklenmesiyle 2 bin 500’e çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Kaymakam Demir, “Mesleki Teknik Lisesi’ne 10 dönüm yer tahsis etmiştik. Okul, şuanda 700 öğrenci ile faaliyet geçti. 1000’in üzerine çıkılması bekleniyor. Bina tadilatı yapılacak. 2 yeni bölümle de 2 bin 500’e ulaşacak. Kimya ve gıda bölümü de açılması için de yer talepleri var. İlçemiz için önemli ve değerli bir yatırım. OSB’mize de değer kattı. Önemli de bir istihdam oluşturuldu. 200’e yakın bir istihdam öngörülüyor

Bu hafta hem özel sektör hem de kamu yatırımları açısından sevindirici haberler aldık. Bugün de burada özel sektör tarafından ilçemize kazandırılan Elbistan Bilim Teknik ve İnovasyon Kolejimiz eğitim-öğretime hazır hale geldi. Pandemi sürecinde olduğumuz için uzaktan eğitimler başladı. 60 gün gibi kısa bir sürede okulun inşaatı tamamlandı. Çok güzel ve eğitim noktasında ilçemize değer katacak bir projeyi hayata geçirdikleri için Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ağdıl Bey’e, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Görev yapacak tüm personellere de kolaylıklar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Elbistan Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ağdıl da, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Elbistan’a ve bölgeye böyle bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’de 3 adet Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji bulunuyor

Eğitimlerin tamamen devlet destekli verildiği Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji, Elbistan kampüsü, organize sanayi bölgesinde 2020-2021 eğitim öğretim döneminde öğrenci kabul edecek.

4 yıl boyunca sigortalı olacak öğrencilere, ücretsiz dershane imkanı da sunulacak. Eğitimlerin, alanında uzman mühendisler tarafından verileceği 1140 öğrenci kapasiteli kolejden mezun olan öğrenciler, uluslararası denkliği olan ‘mavi diploma’ sahibi olma avantajını da elinde bulunduracak.

10 dönüm üzerine kurulan 1140 öğrenci kapasiteli okulda 11 atölye, 4 laboratuar ile 23 modern derslik bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi