Kahramanmaraş’ta Bowie Eyalet Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen 10. Türk Dünyası Geleneksel Sporu ve Oyunları Sempozyumu katılmak için gelen bilim insanları Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan  Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

Sempozyum için Kahramanmaraş’a gelen 20 ülkeden bilim insanı Afşin’de Eshab-ı Kehf ve Tarihi Ömerağa Konağı'nda ağırlandı.

Ziyarette Hilat Töreni de gerçekleştirildi. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih GÜVEN'e Hilat giydirildi.

Ziyaretler hakkında açıklama yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven  "Hilat bir Osmanlı geleneğidir. Eskiden padişahlarımız çok değerli kumaşlardan yaptırılan bu özel giysi ile ödüllendirme törenleri düzenlerdi. Kültürümüze sahip çıkmak, yabancı misafirlerimize ve genç kuşaklarımıza eski geleneklerimizi öğretmek için bizler de bugün bir geleneğimizi gerçekleştirdik. Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapan Kahramanmaraş'ın değerlerini de misafirlerimize aktardık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Hayrettin Güngör'e Türk Dünyasına yaptığı bu katkıdan ötürü teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Editör: Haber Merkezi