Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, 2021 yılı hasat dönemi biçerdöver fiyatının dekar başı kıraç arazilerde 20, sulu arazide ise 26 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Emiroğlu yaptığı açıklamada, fiyatların bölgedeki çiftçiler ve biçerdöver işletmeleriyle görüşülerek alındığını belirterek, belgesiz biçerdöver kullanan fazla tane kaybına sebep olan biçerdöver sahipleri ve operatörlerine cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

Biçerdöver fiyatlarıyla ilgili olarak her iki tarafı da memnun edecek bir rakamda anlaşmaya çalıştıklarını aktaran Emiroğlu, şunları kaydetti:

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da hasadın başlamasıyla birlikte biçerdöver fiyatlarını belirlemek için toplandık. Toplantı sonucunda mazottaki ve girdilerdeki artışla orantılı olarak hem çiftçimizi hem de biçerdöver esnafını mağdur etmeyecek bir rakam üzerinde anlaşmaya çalıştık. İlçemizde 2021 yılı hasat mevsiminin tekrar hayırlı olmasını temenni diliyorum.  Normal hububat biçim fiyatları kıraç arazide 1 dekar dönüm biçerdöver biçim fiyatı 20 lira, sulu arazide ise 26 lira olarak belirlenmiştir. Mısırda ise 1 dekar alandaki biçerdöver biçimi 35 lira olacak. Sulu arazide saman yapan (patoslu ) biçerdöverlerde çift römorklu iki tonluklar için fiyatı 290 lira,  kıraç arazide saman yapan (patoslu) biçerdöverlerde iki tonluk fiyatı 330 lira olarak belirlendi.

Patoslu biçerdöver biçim fiyatı dönümü 57,5 TL olup saman çiftçiye verilmek şartı ile geçerlidir.

Standart 25 kilogram balya yapımı ise 2 lira 6 kuruş  olarak belirlenmiştir.

Bu fiyatlar üretici ile biçerdöver arasında anlaşmaya bağlıdır, 5 kilometre uzak yerdeki samanlar ya tarlaya dökülecek veya da mazot farkı ödenmek şartı ile geçerli. Tüm çiftçilerimize bol ürünler temenni ederim. “

Editör: Haber Merkezi