Afşin'in ünlü bıçak ustası Niyazi Kiracı yaşamını yitirdi.

80 yıllık ömrünün çoğunu bıçak yapmaya adayan ve yapmış olduğu güzel, kaliteli bıçaklarla adını duyuran Bıçakçı Niyazı Usta, Afşin'de yılan dili, balık ağzı, nazarlık bıçağı, soğan bıçağı ve daha bir çok bıçak çeşidiyle kendisini tanıttı. Afşin sustalısını çok iyi yapan Bıçakçı Niyazi, bıçaklarında keçi boynuzu, şimşir, manda boynuzu kullanıyor ve eliyle işliyordu.

Teknolojik yenilikleri Niyazi Usta'yı da etkiledi

Teknolojinin gelişilmesi ve fabrikasyon bıçakların artması el emeği göz nuruyla bıçak üreten Niyazi Usta'yı da etkiledi. Son zamanlarda mika kullanılmaya başlayınca, kendiside kolay olan mikadan sap yapmaya başladı.  Maraş bıçakları satmaya başladı. Yaklaşık iki seneden beri hiç çalışamaz hale geldi. Yinede her gün dükkanının yakınlarında duruyor geleni gideni gözlüyordu. Bir ayı geçkin zamandan beri iyice rahatsızlığı arttı. Tedavi görmeye başladı.24.07.2016 tarihinde Afşin'in son Bıçakçısı Niyazı Kiracı Hakkın yaşamını yitirdi.

Allah Mekanını Cennet Eylesin. Nur içinde yat Emektar Bıçakçı.

1936 yılında Dedebaba Mahallesinde dünyaya gelen Niyazi Kiracı'nın cenazesi bugün öğle namazından sonra Ulu Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra Armutludede Mezarlığında toprağa verilecek.

Kuran'ı Kerim: Yeşilyurt Mahallesinde oğlu Cengiz Kiracı'nın evinde okunacak.

 

Editör: Haber Merkezi