Onikişubat Belediyesi Bilgi ve Kültür Evleri açılmaya devam ediyor. Kırsal Mahallelerin sosyal yaşamlarına zenginlik katan Bilgi ve Kültür Evlerinin bir yenisi, Beşen Mahallesinde hizmete sunuldu. 

Mahalle sakinlerinin düğün, nişan ve taziye hizmetlerinin yanı sıra çocukların da eğitim çalışmalarında kullanabilecekleri Bilgi ve Kültür Evi, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Havva Ece Saygaz ve Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı törenle hizmete açıldı
Töreninde konuşan Belediye Başkanı Mahçiçek, yerel seçimler öncesinde gördükleri bir çok eksiğin artık ortadan kaldırıldığını söyledi. Onikişubat ilçesinin kırsal kesimlerinin cumhuriyet tarihine eşdeğer hizmetlerle buluştuğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek, sadece Beşen Mahallesi’nde hayata geçirdikleri hizmetlerin yatırım maliyetinin 1,5 milyon TL’yi geçtiğini söyledi.
Mahçiçek, şöyle konuştu:

“2014 belediye seçimlerinden önce buralara geldiğimizde maalesef çocuklarımız çamurun içinde okula gidiyordu. O gün ‘bu çocuklarımızı çamura bastırmayacağız’ dedik. Aradan 2,5 sene geçti. Bu süre zarfında Beşen mahallemize 60 bin metrekare kilit parke yol yapmışız. Bu 60 bin metrekare yolun maliyeti 1 milyon 200 bin TL. Onun dışında yol açmışız, menfezler yapmışız vebunlar için de 300 bin TL harcamışız. Toplamda 1 milyon 500 bin TL. Tabi ki bu hizmetler sadece Beşen’de yapılmadı. Toplamda 81 tane köy ve belde belediyesi olan yerleşim yerimiz vardı, buralara 5,5 milyon metrekare kilit parke yol yapmışız. 2,5 yılda devletten aldığımız para 120 milyon TL, ama sadece buralara yaptığımız yatırım 330 milyon TL. Neredeyse devletten aldığımız paranın 3 katı imkan sağlamışız ve bu paralarla hizmet üretmişiz. Şimdi düğün, nişan, taziye evi olarak kullanabileceğiniz bir bilgi ve kültür eviniz var.”

Eğitim konusuna da vurgu yapan Mahçiçek, ailelerden çocuklarını kız-erkek ayrımı yapmadan okutmalarını istedi. Mahçiçek, “Daha önce yurt mazeretimiz vardı. İşte Ilıca mahallemize okulumuzu yaptık, yanına da yurdunu yaptık. Çocuklarımız orada eğitimlerine devam edecek. Ne geliyorsa başımıza cehaletten geliyor. Eğitim seviyesi yükseldikçe bu ülkeyi bizim çocuklarımız yönetecek. Asıl mesele de bu zaten. Bu ülkeyi bize yönettirmemek.Ama o uzun adam ‘öyle olmayacak, bu milleti, bu milletin evlatları yönetecek’ diyor. Sizler de çocuklarınızı okutacaksınız ve onlar bu ülkeyi yönetecek” diye konuştu.
Yeni anayasa ve referandum konusuna da değinen Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı: 

“İyi günlerimizde, kötü günlerimizde hep beraber olacağız. Yakında sandık önümüze gelecek referandum için. O gün hiçbir vatandaşımız bir tek oyunu zayi etmeyecek. O referandum bu ülkenin geleceği. Sizin yönettiğiniz insanlar bu ülkeyi yönetecek. Bir tek oyumuzu zayi etmeyeceğiz. Mazeret yok. İnşallah sandık önümüze geldiğinde bütün vatandaşlarımız o gün hiçbir yere gitmeden oyunu kullanacak. Onlara bir ders daha vereceğiz.”
Editör: Haber Merkezi