Afşin’de, Asrın Ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in anısına düzenlenen Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği’nin 4.’sü 11 Ağustos Cuma günü başlayacak.

Aşık Mahsuni Şerif’in doğup büyüdüğü köyü olan Berçenek Mahallesi’nde bu yıl 4. Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği düzenlenecek. Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği Festival Komitesi tarafından düzenlenen etkinlik üç gün boyunca, 11-12-13 Ağustos tarihleri arası Berçenek Mahallesi’nde misafirlerini konuk edecek.

11 Ağustos tarihinde tanışma programıyla başlayan şenlik, kahvaltı programı, sergi açılışı, çay-sohbet, öğle yemeği ve köy gezisiyle birlikte devam edecek. Ardından, Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Sözcüsü İbrahim Yalçın ve Elektrik Mühendisi Anıl Kaya tarafından Kömür mü? Hayat mı? adlı sunum programı düzenlenecek. Saat 20:00’da Şair Mustafa Uğur ve Sanatçı Yaşar Gören tarafından dinletiyle son bulacak.

12 Ağustos tarihinde ise kahvaltı programıyla başlayıp, Saat 15:00’da çevre köyler gezisiyle devam edilecek. Ovacık Belediye Başkanı F. Mehmet Maçoğlu tarafından Yerel ‘Yönetimde Halkçı Uygulamalar’ konulu sunum gerçekleştirilecek. Saat 20:00’da Ozan Haydar ve Metin Yıldız tarafından dinletiyle son bulacak.

13 Ağustos tarihinde kahvaltı programıyla başlayıp saat 15:00’da Hurman Çayı gezisiyle devam edecek. Onkolog Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dindar tarafından Kanser Kader Mi? Adlı sunum gerçekleştirilecek. Saat 20:00’da Ozan Tekini ve Kutsal Evcimen, Sinan Güngör tarafından dinleti programıyla şenlik sona erecek.

4. Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği’ni organize eden yetkililer, festivalin dolu dolu geçeceğini belirterek, vatandaşları şenliğe davet ettiler.

Festival Komitesi tarafından yapılan açıklama ise şöyle;

“Geçen yıllarda yaptığımız mütevazi şenliklerimizin tadı damağımızda kaldı. Bu yılda bir derdimiz var; hep beraber olabilmek. Yani demiş ya Şeyh Bedrettin,”yârin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber olabilmek” İşte tam zamanı işe başlamanın. Özlemlerimiz birlik, dayanışma. Acımızı, sevincimizi, coşkumuzu gelecek güzel günlere olan inancımızı beraberce yaşayabilmek. Bu nedenle bu şenlikte Berçenek’te tozun dumanın arasından bacılarımızın ayranlarını içip, bulgur pilavına kaşık sallayacağız.

Doktorlarımızdan sağlık, mühendislerimizden çevre, yerel yöneticilerimizden farklı uygulamalardan örnekler öğreneceğiz. Hep beraber söyleyeceğimiz türkülere eşlik etmek, bir lokma ekmeği birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Halk kültürünü, sanatını, ustalarımızın yaptığı gibi en ırak yerlerde dahi yaşamanın ve yaşatmanın görevimiz olduğunun bilincindeyiz.

Bütün köylülerimizi, Aşık Mahzuni Şerif’in mayaladığı halkımızı, Berçenek’i ülkemizin de dünyanın da kültür mirası olarak kabul eden herkesi köyümüzde yapacağımız 4. Berçenek Kültür ve Sanat Şenliğine davet ediyoruz.”

4.Berçenek Kültür ve Sanat Şenliğine 26. Dönem CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Gaye Usluer, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Hayat Milletvekili Mevlüt Dudu, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve CHP P.M Üyesi Ali Öztunç ve çok sayıda Mahalle halkı katılacak.

Editör: Haber Merkezi