Afşin Turgay Ciner Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan “ Ben gökyüzünde bir yıldızım” isimli Avrupa Birliği Projeleri kapsamında İtalya’dan 13 öğrenci Afşin’e geldi.

Afşin Turgay Ciner Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan “ Ben gökyüzünde bir yıldızım” isimli Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edildi. Kabul edilen proje çerçevesinden İtalya’dan Afşin’e 13 öğrenci geldi.

Royal Otel ve Restaurant’ta düzenlenen basın toplantısıyla proje tanıtıldı. Proje hakkında bilgi veren Turgay Ciner Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İhsan Acer, “Afşin Turgay Ciner Endüstri Meslek Lisesi tarafından yürütülen “Ben gökyüzünde bir yıldızım” isimli Uzay ve Havacılık projesi  10.01.2014 tarihinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.Değerli basın mensupları, kıymetli misafirler Turgay Ciner Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Olarak yürütülen ben gökyüzünde bir yıldızım isimli uzay ve havacılık konulu projemiz 10/01/2014 tarihinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığınca imzalanarak yürürlüğe girmiştir.Havacılık ve uzay konusu bu alanda kendisini geliştirmek isteyen ve çalışmalarda bulunmak isteyen gençler için eğitim müfredatı içinde yeteri kadar ele alınmamakta, uygulama tabanlı deneysel çalışmalardan uzak, yüzeysel tanımlayıcı ve ezbere dayalı bilgiler ile geçiştirilmektedir. "Gençler ve Havacılık" veya "Gençler ve Uzay" temaları resmi araştırmalarda veya istatistik kurumlarının yaptığı araştırmalarda gerektiği kadar ele alınmamakta, raporlandırılmamakta, gereken değer ve önem verilmemektedir. Geçmişten bugüne kadar havacılık ve uzay konusunda yapılan çalışmalar veya bu alanda hizmet sağlayan kurumlar ile yüksek eğitim sağlayan eğitim kurumları gençlere yeteri kadar tanıtılmamakta, kurumlar tarafından yapılan mesleki yönlendirmelerde ve eğitim tercihlerinde geri planda tutulmaktadır. Havacılık ve uzay konularında çok az sayıdaki ticari amaçlı kuruluşlar gençler için eğitim kampları düzenlemekte, yalnızca maddi gücü yüksek olan gençler bunlardan faydalanmaktadır. Ekonomik yönden dezavantajlı durumda olan gençler istekli olmalarına rağmen uzay ve havacılık ile ilgili faaliyetlerin içinde yer alamamaktadır. Projemiz; gençleri bilime, araştırmaya ve incelemeye yönlendirerek uzay ve havacılık konularını yakından tanımalarını sağlamak ve faaliyetler gerçekleştirmelerine imkan sunmak amacıyla ve bu alan da gençlere rehber olmak hedefiyle kurgulanmıştır.” dedi. 

Daha sonra konuşma yapan Fabrızıo Fıorllı ise, Burada olmak bizlere büyük bir memnuniyet verdi. Bu projenin her ülke için sonsuza kadar iş birliği içerisinde olmasını temenni ediyorum. Aynı şekilde hem Afşinli hem de İtalyan halkının iş birliği içerisinde olmasını diliyorum. Burada sizlerin kültürünüzü, gelenek ve göreneklerini öğrenmek için buradayız. Size ve müdür beye misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi