Afşin'de, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından, Toplum Yararına Çalışma ( TYP ) programı kapsamında 6 ay süreyle çalıştırılacak geçici işçilerin kura çekimi yapıldı.

Toplum Yararına Çalışma ( TYP ) programı kapsamında Afşin Belediyesinde 6 ay süre ile çalışacak 50 kişi işçi için toplam 437 başvuru oldu.
 

Belediye Düğün Salonunda noter huzurunda yapılan kura çekiminin ardından konuşma yapan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, " Belediyemizde değişik zamanlarda, İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma (TYP) programı kapsamında 6 süreyle, 9 ay süreyle sağlanıyor. Belediyemizde 6 ay süreyle temizlik işleri ve çevre düzeni işlerinde çalışacak 50 geçici işçimizi belirledik. İşçilerimizin 6 ay boyunca asgari ücret ve sigortalarını İŞKUR verecek. 437 kişinin başvurduğu İŞKUR programının kura çekilişinin şeffaf yapılması amacıyla kura çekimi herkesin gözü önünde ve noter huzurunda yapıldı. Keşke daha çok vatandaşımızı istihdam edebilme fırsatı bulabilsek. Kurada isimleri çıkan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun, Afşin'imize hizmet etmek için 6 ay süreyle birlikte mesai arkadaşlığı yapacağız." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi