Afşin Belediyesi tarafından hayata geçirilecek, 15 dönümlük alana 4,5 milyon liralık yatırımla 1 megavat saatlik güneş enerjisi santrali (GES) projesinde çalışmalar devam ediyor.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Emirli Mahallesi’ne kurulan 1 MW/H’lik Güneş Enerjisi Santrali (GES) çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye olarak geleceğe yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Güven, GES projesinin kısa bir süre içerisinde enerji üretimine başlayacağını kaydetti.

Afşin'in güneşten enerji üretme anlamında ikinci derecede verimlilik sağlayan bir bölge olduğunu söyleyen Güven, "Belediye olarak kendi enerjimizi üreteceğiz ve geleceğe yatırım yapıyoruz." dedi.

GES projesinde güneş panellerinin takılma çalışmalarının başladığını ve kısa bir süre içerisinde enerji üretmeye başlayacağına değinen Güven, şunları söyledi:

"Belediye bu yatırımla, elektrik enerjisini güneşten sağlayacak ve giderlerini azaltıp, ek gelir sağlayacak. Üretilen elektrik enerjisiyle belediyenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız ve artan enerjiyi de paraya dönüştürebileceğiz. Afşin Belediyesi’nin 1 MW/H’lik GES projesinin yanı sıra 22 MW/H’lik GES projesini de hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Afşin güneş enerjisinden elektrik üretme anlamında verimlilik açısından ikinci derecede verimli olan bir bölge. Belediyemize ait parselde şimdilik 1 MW/H’lik GES projesini hayata geçiriyoruz. Bunun akabinde fizibilitesini yaptırdığımız, jeolojik etütlerini hazırladığımız 22 MW/H’lik projemiz daha var. Yasal mevzuatın düzenlenmesinin ardından 22 MW/H’lik GES projesini de hayata geçireceğiz.”

Afşin’in güneş enerjisinden faydalanma potansiyelini kullanmak istediklerini Güven, "Bölge olarak çok şanslıyız. Elektrik enerjisi potansiyelliğimizi kullanalım istedik. Belediye olarak hizmetlerimizi yaparken özel sektör mantığıyla düşünmek zorundayız. Bir taraftan hizmet için para harcarken, bir taraftan da para kazanmamız lazım. Çünkü daha sonraki gelecek hizmetleri yapabilmek kaynak gerekiyor. Malumunuz belediyecilikteki hizmet alanları çok çeşitlendi. Sosyal alanlar, ekonomik alanlara hizmet yapmak gerekir. Artık alt yapı belediyeciliği yok. Bunu yapabilmenin yolu da öz gelirde artış sağlayabilmek. Afşin Belediyesi enerji maliyetlerinden kurtulacak.Enerji fazlasını devletimizin belirlemiş olduğu fiyattan vererek belediyemize katkı sağlayacağız. Bu yatırımda panellerin yenilenmesi teknolojiye göre değişiyor ama 15-20 yıl arası sürüyor. Bu demektir ki bu tesis bizden sonrada Afşin’e gelir getirmeye, hizmet getirmeye devam edecek. Burada üreteceğimiz 1 MW/H enerjiyle belediyenin tüm enerji ihtiyacı karşılanacağı gibi sokak aydınlatmaları da dâhil hepsine yetiyor. Ben hayırlı olsun diyorum ve hemşerilerimden dua bekliyorum.Yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın bir göstergesidir. İnşallah yapmadığımız giremediğimiz yerlerde de hizmetlerimiz devam edecek." açıklamasında bulundu.

Afşin için güzel projelerin devamının geleceğini ifade eden Güven, son olarak şunları söyledi:

"İnşallah önümüzdeki dönemde Afşin turizmden payını alacak. Kuracağımız tarih sokağı ile Afşin'e dışarıdan birçok yerli turist gelecek. Yeşil etiketli yeni belediye hizmet binasını yapacağız. Bu bina çevreye duyarlı, kendi enerjisini üreten Afşin'e yakışır bir hizmet binası olacak. Gençlerimiz için bilgi evleri açacağız. Sosyal yardımlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olacağız. Hizmet yapmak bizim işimiz. Bizler tüm unsurlarımızla Afşin'e hizmet etmek için varız" diye konuştu

Editör: Haber Merkezi