Afşin Belediyesi tarafından, Çobanbeyli Mahallesindeki eski belediye binası düğün, cenaze ve özel günlerde kullanılabilecek çok amaçlı salona dönüştürüldü.

Tadilatı tamamlanan Çobanbeyli Çok Amaçlı Salonu, Afşin Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin'in tüm mahallelerine çok amaçlı sosyal tesis yapacaklarını söyledi.

Çobanbeyli'de açılan çok amaçlı salonun hayırlı olmasını dileyen Güven, "Afşin de 66 mahallemiz var, Bugün inşallah burada mahallelerimizde 30. sosyal tesisimizi açıyoruz. 30 tane mahallemizde, yerel imkânları kullanarak mahallede ki hemşerilerimizin yararlanacağı tesisler açmaya çalışıyoruz. İnşallah her mahallemizi de bu gibi tesisler ile kavuşturacağız. Bu salon daha önce biliyorsunuz Belediye hizmet binası olarak kullanılıyordu daha sonra İmam Hatip Orta Okulu olarak kullanmaya devam ettik. Şimdide binamızı tekrar devir aldık, sizlere sadece taziye evi değil birçok hayırlı işler ve sosyal etkinlikler içinde kullanılabileceği bir salon haline getirdik. Bu bağlamda hem bayan vatandaşlarımızın hem erkek vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir yer oldu. Büyükşehir yapısı ile birlikte çevremiz çok genişledi.  Büyükşehir Belediyemiz olsun, Afşin Belediyemiz olsun her yere yetişmeye çalışıyoruz. Bu salonumuzu vatandaşlarımızın hem cenaze işlerinde hem hayırlı işlerinde dolu dolu kullanacağına inanıyorum, temenni ediyorum. Özellikle sizlerden ricam, cenaze sırasında bu tesisi kullanalım ve çadır istemeyelim, olurda ikinci bir cenazemiz olduğunda zaten Büyükşehir Belediyemizin hizmeti her zaman yanımızda. Giden para hepimizin parası, emek hepimizin emeği dolayısıyla burada taziye evimiz boş iken, çadır istemeyelim çünkü burada bay bayan ayrı lavabomuz var yine ayrı kısımlarda oturma salonlarımız var çadırdan çok daha konforlu, çok daha etkili dışarıdan taziyeye gelen misafirlerin adres aramadan bulabileceği bir konumda, bu yüzden bu tesisimizi kullanmanızı sizlerden rica ediyorum. Tesisimiz Çobanbeyli Mahallemize hayırlı uğurlu olsun." açıklamasında bulundu.

- "Hizmet kervanımız yürüyor"

2014 yılında başlayan hizmet kervanının yoluna devam ettiğini söylen AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, "Çobanbeyli Mahallemizin bir eksiğini daha Mehmet Fatih Güven Başkanım bugün itibari ile tamamlamış oldu. Öncelikle bu çok amaçlı salonumuzun Çobanbeyli Mahallemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Burada, programlarınızı, cenaze faaliyetlerinizi, eksiklerinizi veya başka türlü toplantılarınızı yapabileceğiniz bir yer oldu. Burası Çobanbeyli Mahallesine hizmet için açılmıştır. Buranın açılışında emek gösteren, 2014 yılından beri çaba sarf eden özellikle meclis üyemiz Haci Mert Bey'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yine duyarlı davranarak, bu hizmet işi özellikle taziye evleri Büyükşehir belediyemizin görevi olduğu halde bu hizmeti yerine getiren Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e de bu sorumluluğu aldığı için teşekkür ediyorum. Bu hizmetin hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Çok amaçlı salonun Çobanbeyli'ye kazandırılmasında emekleri bulunanlara teşekkür eden MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç , "Öncelikle ben sözlerime başlamadan önce, 31 Martta Cumhur İttifakına verdiğiniz destek için Çobanbeyli Mahallesine teşekkür ederim. Bugün burada hizmetleri için Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e teşekkürü bir borç bilirim. Seçimden sonra Başkanımızın ilk hizmet binasını açacağız, bu binanın hizmete sunulmasında emeği geçen meclis üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Çok amaçlı salonumuzun Çobanbeyli Mahallemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Açılışın ardından, Afşin Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç ve belediye meclis üyeleri, Çobanbeyli'den başlayarak, Hurman ve Hüyüklü Mahallelerinde seçim döneminde desteklerden dolayı teşekkür gezisi gerçekleştirdi.

Hurman Mahallesi

Hüyüklü Mahallesi

Editör: Haber Merkezi