Belediye ve öğrenciler, Afşin'de farkındalık oluşturmak amacıyla mıntıka temizliği yaparak, vatandaşların çevre temizliğine duyarlı olması için mesaj verdi.
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, belediye temizlik işleri personelleri, İlçe Milli eğitim Müdürü Mahir Turan ve öğrenciler "Temiz Çevrem" kampanyası çerçevesinde ilçe merkezinde mıntıka temizliği yaptı. Öğrenciler ve temizlik ekipleri Afşin Belediyesinin önünden Eshab-ı Kehf Caddesi boyunca çöpleri ve sigara izmaritlerini topladı.

Afşin'de farkındalık oluşturmak ve öğrencilere çevre temizliğini aşılanması gerektiğini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Afşin Belediyesi olarak öğrencilerimize temizlik alışkanlığını aşılamak için sembolik bir uygulama gerçekleştirdik. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimize temizlik konusunda bilinçlendirmek amacıyla yaptığımız çalışmaya Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve bir çok okulumuz katıldı. Afşin Belediyesinin önünden başlayarak Eshab-ı Kehf Caddesi üzerinde mıntıka temizliği yaptık. Ayrıca Temiz Çevrem kampanyasıyla öğrencilerimiz bizim temizlik işçilerimizin ne kadar zor bir iş yaptıklarına şahit olmalarını istedik." diye konuştu.

Daha temiz ve daha çevreci bir Afşin için Afşin Belediyesi olarak çalışmalarımız devam edecek diyen Güven, " Temiz Çevrem kampanyamıza katılarak destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan'a, tüm öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki duyarlı gençlerimiz yetiştikçe Afşin'imiz daha güzel bir yer olacak. "dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan ise, burada yaptığı konuşmada, ilçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilere çevre bilincinin kazandırılması gerektiğine dikkat çekerek, öğrencilere daha temiz bir Afşin bırakmak istediklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi