Afşin Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uyarıda bulundu.

Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatih Aksu, "Kurban ibadeti gerçekleştirilirken toplum sağlığı, hayvan sağlığı ve kurban edilecek hayvanın refahını gözeten bir kurban bilinci ile hareket edilmeli."dedi.

Vatandaşlara, Kurban Bayramının maneviyatıyla birlikte çevre temizliğine de özen gösterilmesi gerektiğini söyleyen Temizlik İşleri Müdürü Aksu, uygun olmayan yerlerde açıkta bırakılan kurban artıklarının çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet vereceği gibi hem de sağlık açısından zararlı olacağını belirtti.

Vatandaşlardan kurban artıkları hususuna hassasiyet göstermelerini aktaran Aksu, “Hemşerilerimizden özellikle Kurban Bayramı'nda çevre temizliği konusunda daha fazla hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Vatandaşlarımız kurban kesimi sonrasında atıkları çevreye veya çöp konteynırlarına atılmasın. Çöp konteynırlarına atılan kurban atıkları ve sakatatlar hava sıcaklıkları nedeniyle çevreye kötü koku yayacak ve sağlık açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet verecektir. Bayramda sokak hayvanlarının ortalığa gelişigüzel bırakılan atıkları yemesi ise hayvanlardan insanlara geçen tehlikeli zoonoz hastalıklara kapı aralıyor. Kurban ibadetini yerine getirecek kişiler bu konuda da hassas davranmalı. Vatandaşlarımızın genel çevre temizliği kurallarına uyarak kurban artıklarını usulüne uygun olarak toprağa gömerek imha etmeleri çevre sağlığı için yapılacak en doğru davranış olacaktır."

Editör: Haber Merkezi