30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Afşin Belediye Başkanı seçilen Mehmet Fatih Güven, görevi Fazlı Aydoğan’dan teslim aldı.
Afşin Belediyesi önünde düzenlenen programa Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, AK Parti Afşin Belediye Meclis Üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı.
 Devir teslim töreninde konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin’in kronikleşmiş sorunları için, “İnşallah bu sorunları parça parça çözüme kavuşturacağız” dedi.
Güven, “Stresli bir seçim dönemini geride bıraktık. Bu süreçte kimsenin burnu dahi kanamadı, bu yüzden Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Bu seçim sürecinde özellikle gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, parti yönetimine, belediye meclisi adaylarımıza ve Afşin halkına çok teşekkür ediyorum. Bu makam baki bir makam değildir, hiç kimse ömrünün sonuna kadar bu makamlarda oturmayacak. Belki de gelecek seçimde rabbim neyi nasip eder bilmiyoruz ama bizde olmayabiliriz. Siyasetin doğasında olan bir şey bu bir gün olursunuz, bir gün olmazsınız. Öncelikle giden belediye başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Seçim süreci boyunca AK Partili arkadaşlarımızın hepsiyle birlikte hareket ettik. Herkesin gönlünde aday adaylığı döneminde bir aslan yatıyordu ama sonuçta bir aday olacaktı, Rabbim ’de bize nasip etti. Bugün bizlerin yanında olanlar belki bir süre sonra bizlerin yanında olmayacak. Şunu söylemek istiyorum. Sonuçta bu siyasettir, bunun doğasında vardır. Rabbim izin verirse ve rabbim beni bana bırakmazsa inşallah nefsine ve kibrine hakim olamayanlardan olmayacağım. Sonuç ne olursa olsun rabbim beni bana bırakmaz ve bunu bana nasip eder.” dedi.
Güven konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Belediyecilikte %100 memnuniyet yoktur. İnsanların maksimum %90’ını memnun edersiniz %10’u memnun olmaz. Biz bunlara alışkınız, sizlerin de alışkın olmanızı bekliyorum. Afşin’i havaya kaldırsanız, yeniden inşa etseniz, altını da sıvasanız gene de memnun olmayanlar olacaktır. Bu insanoğlunun doğasında var. O yüzden kimseye alınmak, gücenmek ve kırılmak yok. Bu halk bizleri bu koltuğa oturmuşsa, yarında bu koltuktan indirebilir. Ben başkanlığım döneminde kibir yapmayacağım, bende kibir göremeyeceksiniz, sizlerin huzurunda söz veriyorum.  Afşin sorunlar yumağı halinde gözükse de ben hep şunu söyledim. Sorunların bütününü kafanıza yerleştirdiğinizde onu çözemezsiniz, sorunları parçalara ayırırsınız ve parça parça çözersiniz. O parçalar nihayetinde bir bütün olur. Bundan sonra inşallah biz sorunlarımızı parça parça çözmeye başlayacağız. Belediyemizin durumunu yakın bir zamanda sizlere ayrıntılı bir şekilde açıklayacağız.”
Konuşmalar ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, makam odasına geçerek tebrikleri kabul etti.
  
Editör: Haber Merkezi