Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde 3. Hudut 2. Hudut Tabur Komutanlığında görevli Kahramanmaraşlı Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal'ın ailesini ziyaret etti. Mahçiçek, şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şehidin ailesini ziyaret etmek üzere, Göksun ilçesine bağlı Kaleboynu Köyü Aybastı Mezrasında bulunan evine gitti. Şehit ailesine başsağlığı dileyen Mahçiçek, kemik erimesi hastalığından dolayı evde yatarak tedavi gören babasına da geçmiş olsun dileklerini de iletti. Mahçiçek, konuşmasında şehit ailelerine her zaman destek olacaklarını ifade etti. 

Terör unsurlarına karşı, Türk milletinin bir bütün olduğu ifade eden Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi;
'' Tıpkı acılı ailelerin yaşadığı aynı hissiyatla belirtebilirim ki, onlar bizim canımız, evlatlarımız, onlar bizim gururumuz. Yaşadığımız acılar, vatan uğruna verdiğimiz şehitler bir annenin evladını kaybetmesi kadar aynı ölçüde canımızı yakıyor, fakat bizi bölmüyor, bölemez. Bizler birlik ve beraberlik içinde yaşamayı öğrendik, bizler ilk önce insan için insan olmayı öğrendik. Şehit aileleri bizlere şehitlerimizden kalan en değerli emanetler, hatıralardır. Onların gözyaşlarını silebilmek, acılarını az da olsa dindirebilmek için bize düşen ne varsa her şeyi fazlasıyla yapacağız inşallah.'’

Şehidin babası Ömer Akçal ile uzun bir süre sohbet eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ailenin her ihtiyaçlarında kendilerini arayabileceklerini belirtti.

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde 3. Hudut 2. Hudut Tabur Komutanlığında görevli Kahramanmaraşlı Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal, Akçakale-Ceylanpınar hudut yolunda Yeşiltepe Karakolu'na giderken bulunduğu zırhlı aracın, dereye devrilmesi sonucu şehit olmuştu. 

Editör: Haber Merkezi