Afşin'de gencinden yaşlısına Türk bayrağını eline alan her kesimden insanlar, darbeye karşı ülkesine sahip çıkmaya devam ediyor. Belediye meydanında toplumun bütün kesimlerinden insanların katılımıyla gerçekleşen "demokrasi nöbeti" 12'inci gününde de devam etti

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi yapmak istediği darbe girişiminin ardından, haberi duyar duymaz meydanları dolduran Afşin halkı, demokrasi nöbetinin 12'inci gününde de meydanlardan ayrılmadı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ, Afşin'e gelerek demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek oldu.

Belediye meydanında tutulan demokrasi nöbetinde vatandaşlara seslenen Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ, "Rabbim, milletimize ve devletimize, hainlik düşünen, huzurunu bozmak isteyen tüm alçakları Kahhar sıfatıyla kahru perişan eylesin." dedi.

Kızıldağ, BBP olarak milletin adına haysiyetli bir mücadele verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'de gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine sert bir dille tepki gösteren Kızıldağ, şunları kaydetti:
"Ülkemizde satılmış iş birlikçi hainlerin alçakça planları ile gelişmiş olan bir alçak hadise yaşandı. Yaşanan bu alçak hadise karşısında aziz milletimizin feraseti, cesareti ve kararlılığı galip gelmiştir. Tarihimizde birçok darbe girişiminde bulunulmuştur ve bedelini de en ağır şekilde ödemiştir. Bakın dün bir çok haber kanalı dahil, hatta Kahramanmaraş milletvekillerinden biri Muhsin Yazıcıoğlu'na suikast yapanlardan birinin de yakalandığını dillendirdiler. Nerede, nasıl yakalanmış bu şahıs? Cumhurbaşkanın kaldığı otele baskın düzenleyen ekibin içinde. Peki bu alçağın yakalanması için illa başka bir suç işlemesi mi gerekirdi. Bugün geldiğimiz noktada yüzlerce şehidimiz, binlerce yaralımız var ve milletçe yastayız. Millet olarak vakarlı duruşumuzu bozmadan, itidali elden bırakmadan şehitlerimize ve vatanımıza olan bağlılığımıza yakışır bir duruş göstermemiz gerekmektedir. Ancak gün geçtikçe meselenin yerel yöneticiler tarafından siyasi şovlara dönüştürülmek istendiği apaçık gözükmektedir. Bu son derece yanlış ve yöneticilere yakışmayacak bir tutumdur."

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin'e gelerek demokrasi nöbetine destek olan BBP İl Başkanı Kızıldağ'a teşekkür etti.

 

Editör: Haber Merkezi