Bayram hazırlığından dönüp sel sularına kapılmışlar

Kahramanmaraş'ta etkili olan sağanakta evde mahsur kalarak hayatını kaybeden anne ile 2 çocuğunun, olaydan kısa süre önce saç tıraşı için berberden geldikleri belirtildi.

Baba Hasan Uşak'ın işte olduğu esnada merkez Onikişubat ilçesine bağlı Akçakoyunlu Mahallesi'nde 4 katlı binanın kaldırım seviyesindeki evde oturan anne Fatma Uşak (38), çocukları Mevlüt (10) ve Ali Osman'ı (4) bayramlık tıraşlarını yaptırıp eve getirdi.

Bu sırada aniden bastıran sağanak, evin bitişiğindeki inşaatın molozlarını eve sürükledi. Tavana kadar su dolan evin tuvalet bölümünde ise göçük oluştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve polis ekiplerinin çalışmasının ardından evin çevresine güvenlik şeridi çekildi.

- "Bayramları karalı geçecek"

Baba Hasan Uşak'ın kuzeni Mustafa Kılıçsallayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli yağıştan dolayı oluşan selin inşaat alanına girdiğini, buradan da molozlarla balkondan evin içine dolduğunu söyledi.

Evin tavana kadar olan kısmının suyla dolduğunu dile getiren Kılıçsallayan, tuvalette göçük oluştuğunu, ayrıca binanın istinat duvarının da çöktüğünü dile getirdi.

Bayrama çok üzgün girdiklerini dile getiren Mustafa Kılıçsallayan, "Orada da bizim ailemiz, canımız, ciğerimiz, yeğenlerimiz gitti. Hasan Uşak'ın eşi Fatma Uşak çocuklarını bayram tıraşı yaptırmış eve gelmiş, sonra da bu olay oldu. Bayramları karalı geçecek." dedi.

Kılıçsallayan, olayda inşaat firmasının ihmalinin bulunduğunu da öne sürdü.

Baba Hasan Uşak'ın ise bir inşaat firmasında çalıştığı öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta sağanak can aldı

- Sağanak sırasında evde mahsur kalan anne ile iki çocuğu hayatını kaybetti

Kahramanmaraş'ta etkili olan sağanak sırasında evde mahsur kalan anne ile iki çocuğu yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, öğleden sonra başlayan ve zamanla etkisini artıran sağanak, kent merkezindeki bazı mahallelerde su baskınlarına yol açtı. Şehir merkezinde rögarların taşması sonucu sel sularına kapılan bir kişi, vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldı.

Park halindeki bir otomobil de uzun süre sürüklendikten sonra kaldırıma çarparak durabildi.

Merkez Oniki Şubat ilçesine bağlı Akçakoyunlu Mahallesi'nde 4 katlı binanın kaldırım seviyesindeki girişinde yer alan eve sel suları doldu. Bu sırada içeride olan Fatma Uşak (38) ile çocukları Mevlüt (10) ve Ali Osman (4) kurtarılamadı.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, savcılık incelmesinin ardından Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve fen işleri ekipleri, tıkanan rögarların açılması için çalışma başlattı.

Vali Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, olay yerinde incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Özkan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Kahramanmaraş'ın çok kısa zamanda şiddetli yağışa maruz kaldığını ve bazı mahallelerde su baskınları oluştuğunu belirterek, "Üç kardeşimiz sele maruz kalmak suretiyle vefat etmiş durumda. Mekanları cennet olsun, sabır diliyorum." dedi.

Belediye Başkanı Erkoç da gerekli önlemlerin alınmaya çalışıldığını söyledi.

Kahramanmaraş'ta etkili olan sağanak sırasında evde mahsur kalan anne ile iki çocuğu yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş'ta, sağanak nedeniyle oluşan selin bastığı evde mahsur kalan anne ve 2 çocuğunun yaşamını yitirdiği olayı, görgü tanıkları anlattı. Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Akçakoyunlu Mahallesi'nde 4 katlı binanın karşısında oto yıkamacı lığı yapan Ali Bağlar, gazetecilere açıklamasında, sel sularının adeta nehir gibi aktığını söyledi.

Bayram hazırlığından dönüp sel sularına kapılmışlar

 Kahramanmaraş'ta etkili olan sağanakta evde mahsur kalarak hayatını kaybeden anne ile iki çocuğunun, olaydan kısa süre önce saç tıraşı için berberden geldikleri belirtildi.

Baba Hasan Uşak'ın kuzeni Mustafa Kılıçsallayan, AA muhabirine açıklama yaptı.

Kahramanmaraş'ta, sağanak nedeniyle oluşan selin bastığı evde mahsur kalan anne ve 2 çocuğunun yaşamını yitirdiği olayı, görgü tanıkları anlattı.

Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Akçakoyunlu Mahallesi'nde 4 katlı binanın karşısında oto yıkamacılığı yapan Ali Bağlar, gazetecilere açıklamasında, sel sularının adeta nehir gibi aktığını söyledi.

Komşularla eve girmeye çalıştıklarını ifade eden Bağlar, şunları anlattı:

"Şiddetli bir sağanak arkadaki bahçe duvarını devirmiş. Biz buradan müdahale etmeye çalıştık. Evin içinde suyu da gördük. İçeri girmek için korkulukları kırdık, kapıyı kıramadık. Su çekildi, biraz müdahale ettik. İçeri ilk girdiğimde divanın arasında ve duvarın arasında çocukların cesedini buldum. Aldım dışarı çıkardım, müdahale ettim, ancak hayatını kaybetmişti."

Mustafa Çaylı ise evin olduğu caddeden ciddi bir sel aktığını, mahsur kalan aileyi kurtarmak için seferber olduklarını ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.

Bu arada, evi basan sel cep telefonu kamerasınca görüntülendi.

Kahramanmaraş'ta, sağanak nedeniyle oluşan selin bastığı evde mahsur kalan anne ile 2 çocuğu Mevlüt (10) ve Ali Osman Uşak (4) yaşamını yitirdi.

Editör: Haber Merkezi