Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, bayram tatili için yola çıkacak sürücülere "Trafik işaretlerine uyulmalı, yolun uzunluğuna göre kısa molalar vererek dinlenilmeli ve aşırı hız yapılmamalı." uyarılarında bulundu.

Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yollarda yoğunluk olacağını ve bu dönemlerde trafik kazalarının arttığını söyledi.

Aşırı hız yapılmamasının önemine işaret eden Kabaağaç, araçların hızı arttıkça sürücülerin görüş mesafesinin daraldığını dile getirdi.

Kabaağaç, tatilde trafiğe çıkacak sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek, "Trafik işaretlerine uyulmalı, yolun uzunluğuna göre kısa molalar vererek dinlenilmeli ve aşırı hız yapılmamalı." ifadesini kullandı.

"Yağışlı günlerde zemine dikkat edilmeli"

Yolların belirli kesimlerinde Elektronik Denetleme Sistemi olduğunu anımsatan Kabaağaç, söz konusu uygulamanın kurallara uyulması açısından yararlı olduğunu kaydetti.

Kabaağaç, "Sürücülerin hız sınırına, yollarda çalışma yapılan yerlere ve özellikle yağışlı günlerde zeminin durumuna dikkat etmeleri gerekiyor." diye konuştu.

Sürücülere seyir halindeyken telefon ve radyo gibi cihazlarla ilgilenmemeleri uyarısında bulunan Kabaağaç, bu tür araçların dikkati dağıtarak kazaya yol açtığını söyledi.

"Kazaların çoğunluğu hızdan kaynaklı"

Kabaağaç, trafik kazalarında sürücü kusurunun yüzde 90'lar düzeyinde olduğunu ifade ederek, şehirlerarası otobüs şoförlerinin uykusuz yola çıkmamaları gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi