Afşin’de bir iş adamının gönderdiği tekerlekli sandalye, kaza sonucu engelli hale gelen Yusuf Şahan’a bayram hediyesi oldu.

İstanbul’da yaşayan iş adamı Mehmet Çevik her yıl gönderdiği tekerlekli sandalye bu sene kaza sonucu sol ayağı kesilen Yusuf Şahan’a bayram hediyesi oldu. Hayırsever işadamı Çevik satın aldığı tekerlekli sandalyeyi tanıdıkları aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine verilsin diyerek Eshabı Kehf gönül elçisi Mehmet Özdemir'e gönderdi. Özdemir, yaklaşık bir yıl önce trafik kazasında sol ayağını kaybeden Çoğulhan mahallesinden 2 çocuk babası Yusuf Şahan'a(45) teslim etti. Tekerlekli sandalyeye kavuşan Şahan aldığım en güzel bayram hediyesi diyerek teşekkür etti. 

Tekerlekli sandalyeyi verirken çok mutlu olduğunu belirten Mehmet Özdemir her insanın birer engelli adayı olduğunu belirterek tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu tespit ettikleri her ailenin ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını belirtti. İstanbul’da iş adamı olan Mehmet Çevik'e de teşekkür eden Özdemir, "İş adamlarımız dişinden tırnağından arttırdıkları paraları maddi durumu zayıf olan engellilere yardımda bulunuyorlar. Yardım maddi değil ama maddiyattan daha değerli. Bizler gönül elçileri olarak insanlara balık yemeyi değil , balık besleyip tutup yemesini öğretiyoruz." dedi.

Tekerlekli sandalyenin kendisine ulaşmasında sebep olanlara teşekkür eden engelli Yusuf Şahan, yaklaşık 1 yıl önce trafik kazasında bacağını kaybettiğini belirterek “Maddi durumum yoktu. Allah tekerlekli sandalyeyi gönderenden razı olsun. 2 çocukla aileme bakmaya çalışıyorum. Sandalye alacak maddi durumum yoktu." ifadelerini kullandı.

Şahan’a sandalye veren Özdemir ihtiyaç olması durumunda kendilerine ulaşılması durumunda sandalye dağıtımına devam edeceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi