Başlatılan kampanyada Bayırbucak Türkmenlerinin acil ihtiyaçları olan hazır gıda, çocuk bezi, konserve, helva, çay, pirinç malzemeleri toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Suriye’nin diğer kentlerindeki yaşanan olaylara verilen tepkinin Bayırbucak Türkmenleri’nin uğradığı saldırılar karşısında verilmediğini belirten Elbistan Çınar-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, şunları söyledi:
“Ümmetin bir parçası olan Bayırbucak Türkmenlerinin Rusya, İran, Irak Şii milisleri ve Lübnan Hizbullah’ı tarafından boğazlanmasını sesini çıkarmadan seyretmektedir. Bölgede Elbistanlılar olarak sivil katliamdan endişe duyuyoruz. Kamuoyuna ilan ediyoruz. Esed'e bağlı rejim güçleri Suriye'nin Türkiye sınırındaki Lazkiye vilayetinde, Türkmen bölgesi Bayırbucak'a yaklaşık 2 haftadan beri karadan ve havadan operasyonlar düzenliyor. Denize yakın bölgelere yoğun füze saldırısı yapılıyor. Türkmen cephesi, Rus uçaklarının Türkmen Dağı semalarından ayrılmadığını söyledi. Elbistan Çınar-Der olarak Türkmen işgaline sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna duyuruyor, bu kardeşlerimize gıda yardımı kampanyası başlatıyoruz. Halkımızın bu çağrıya azami duyarlılık göstereceğinden eminiz.”
Editör: Haber Merkezi