Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, koronavirüs önlemleri ile alakalı yazılı açıklamada bulundu.
       
Başsavcu Yazıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Küresel ölçekte insan sağlığını tehdit eden Korona Virüsten korunma önlemleri kapsamında Adliyemiz ve irtibatlı birimlerimiz olan İdare ve Vergi Mahkemeleri binamızda, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevi Personeli Eğitim Merkezi bina ve eklentilerinde, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında, İl ve İlçe Seçim Kurulu binalarında ve ayrıca Kahramanmaraş Aksu E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Türkoğlu 1 ve 2 Nolu Kapalı Ceza İnfaz Kurumları ile Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu bina ve eklentilerinde faaliyet göstermekte olan tüm birimlerde ortak kullanım alanları, Vatandaş Girişleri, girişte bulunan duyarlı kapılar x-ray cihazları, Hakim Savcı, Avukat ve Personel Girişleri, koridorlar, wc ve lavabolar, asansörler, merdivenler ve merdiven korkulukları, trabzanlar, banka ATM'leri, sıramatik cihazı ve yemekhane birimleri, mutfaklar, iş atölyeleri, arşivler, depolar ve bağlı tüm birimlerde detaylı genel temizlik işlemleri yerine getirtilmiş olup ayrıca özel dezenfektanlarla ilaçlama ve sterilizasyon işlemleri gerçekleştirilmiştir.


 
Adliyemiz girişinde Sağlık Bakanlığımızın Korona Virüse karşı korunma yöntemlerine ilişkin bilgilendirme afişleri asılmış olup ayrıca tüm girişlere sıvı el dezenfektanı konulmuştur. Tüm birimlerimizde girişte ateş ölçer cihazları kontrolle görevli memurlarımıza dağıtılmış, Özellikle vatandaşlarımız ile iç içe bulunan birimlere maske, el dezenfektanı, steril eldiven dağıtımı yapılmış ve adliye çalışanlarımız virüsten korunma yöntemlerine ilişkin mesajlarla bilgilendirilmişlerdir.


 
Yine bu kapsamda, Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatı ile Ceza İnfaz Kurumlarımız ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze yönelik olarak alınacak tedbirler 12/03/2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman GÖĞEBAKAN, Cumhuriyet Savcısı Zeynal Abidin AKDULUM, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Haydar ÜRÜN, Dulkadiroğlu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Erhan KAYA, Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, Türkoğlu 1 ve 2 Nolu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürleri, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürünün katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıyla belirlenerek ilgili birimlere talimat halinde getirilmiştir.


 
Detaylı Temizlik, ilaçlama ve sterilizasyon işlemleri, virüsün küresel ölçekte etkisiz hale geleceği sürece kadar adliyemiz ve yukarıda sayılan irtibatlı ve bağlı tüm birimlerimizde her gün titizlikle devam ettirilecektir. Vatandaşlarımızın mahkemelerde bulunan dava dosyalarına ilişkin her türlü bilgi ve belgeye adliyeye gelmeksizin internet üzerinden e-devlet şifreleri aracılığıyla https://vatandas.uyap.gov.tr/ adresinden erişebilecekleri, süreç boyunca Adliyemizi, ek hizmet binalarımızı ve Ceza İnfaz Kurumlarımızı ziyaret edecek vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda gerekli korunma yöntemlerine uymaları büyük önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi