AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği halk oylamasında Afşinli vatandaşların seçime gösterdiği ilgiden Afşin halkına teşekkür etti.

AK Parti İlçe Başkanı Türkkahraman, anayasa değişikliği ile ilgili referandum sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada, Millet iradesinin yine üstün geldiğini ve ülkemizin geleceği için büyük bir adım atıldığı ifade ederek vatandaşlara teşekkür etti.

Millet iradesinin üstün geldiğini ve Türkiye'nin geleceği için büyük bir adım atıldığı belirten Türkkahraman, şunları söyledi:

" Yeni yönetimimizle birlikte iki aylık propaganda sürecinde Afşin'in girilmedik mahallesini ve vatandaşlarımızın sıkılmadık elini bırakmadık. Vatandaşlarımızda bizleri güvendi ve 16 Nisan'da bizlerin yüzünü güldürdü.  İlçemizde güzel bir netice bekliyorduk ve Afşin referandumda evet oyu vererek görevini yapmıştır biz tüm halkımıza, Afşin'imize teşekkür ediyoruz."

Çok önemli bir sürecin geride bırakıldığına değinen Türkkahraman, " Türkiye geneli referanduma önemli bir katılım oldu. Bu katılımın temel esprisine baktığımız zaman bu işin ne anlama geldiğini gören tüm duyarlı kesimler sandığa gitti. Ama yinede en fazla evet yönünde olan kendi insanlarımızda veya bu işe duyarlı olmayan AK Parti dışındaki kesimlerde bu işe yeterli ehemmiyet verdi.  Ak Parti teşkilatı ve camiası olarak tüm kademelerimiz, belediyemizle, belediye meclis üyesi, yönetim kurulu arkadaşlar, geçmişte partide görev almış arkadaşlarımızla hep birlikte elimizde geldiğince gayreti gösterdik. Tabi kul sebebe sarılır sonuç Rabbimizin takdiridir. Diğer taraftan baktığımız da siz nasıl isterseniz öyle imtihan olursunuz diyor Rabbimiz. Bizde bu düşünceyle çalışmalarımızı sürdürdük. Bundan sonraki süreçte Afşin, Kahramanmaraş oy dağılımına evetlerin oranına baktığımız zaman önemli bir yükseliş göstermiştir. 1Kasım seçimlerine baktığımız zaman bugün genelinen nokta 3 bin 287 evet oyu daha fazla çıkmıştır. Kahramanmaraş’ta 1 kasım seçimlerinde en fazla oyunu arttıran Afşin İlçesi oldu. Bu bağlamda bize evet oyu veren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. " açıklamasında bulundu.

İlçemiz için çalışacağız

Türkkahraman, "Bu yükselişin ve  bize verilen Evet'in birde sorumluluğu var. bundan sonraki süreçte biz de bu sorumlu yerine getireceğiz. Belediye Başkanımızla, Milletvekilimizle, Cumhurbaşkanımızın Danışmanı Sayın Sefer Turan ile birlikte bu ilçeye neler yapabiliriz hep beraber bir araya gelip bunu hedefleyeceğiz. Hatta ben referandum sürecinde Kaymakamımızla da Sefer Turan Beyle de görüşerek bir Afşin çalıştayı, önümüzde ki süreçte neler yapılabilir, insanlarımız, toplumumuz neler düşünüyor, neler hayal ediyor, neler gerçekleştirebiliriz. Bundan sonraki çalışmalarımızın bunlar olduğunu ifade ettim ve bu gayret içinde de olacağız inşallah.

Birlik ve bütünlüğün önemine değinen Türkkahraman, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

" Tabi birlik bütünlük içerisinde olursak Afşin için yapılamayacak hiçbir şey yoktur. AK Parti hükumetlerine baktığımız zaman siyaset ve yerel yöneticiler belli bir gayret içerisinde olup Ankara’ya gidip bunun gereğini istemişlerse, birlik içerisinde olmuşlarsa her şey ortaya eser olarak çıkmıştır diye düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de böyle olacağını herkesin görmesini istiyorum. Hepimiz Afşin’in daha mutlu, daha huzurlu daha yaşanılabilir bir ilçe olması adına taşın altına elini koymasına gayret göstermesine ben hassaten tüm kesimlerden de istiyorum. İnşallah bize düşeni geçmişteki tecrübelerimizle, beraberce yapalım diyorum. Önemli olan eserler bırakabilmek, bir şeyler kazandırabilmektir. Birlikte olmak, beraber olmak ve oturup kafa yorma zamanıdır. İnşallah biz Afşin’in verdiği bu evetin ne anlama geldiğini gerçekten görüyoruz ve hep birlikte gereğini yapalım diyoruz."

Editör: Haber Merkezi