Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileriyle berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerleri 21 Mart tarihinde geçici süreliğine durdurulmuştu.  Afşin’de iki ay aradan sonra mesaiye başlayan 96 berber ve kuaför işletmesine Başkan Topaktaş’ta hoş geldin hediyesi verdi.

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından geçtiğimiz ay iş yerlerine yapılan dezenfekte çalışmalarında bin 400 esnafın iş yeri dezenfekte edilmiş ve çalışmalar tamamlanmıştı. Dezenfekte çalışmaları sırasında kapalı olan erkek ve bayan Kuaförler için planlama yapan Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı 96 erkek ve bayan Kuaförün dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdi.

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, işletmeleri ziyaret ederek, hayırlı iş ve bol kazanç dileyerek, Covid-19 salgını kapsamında uyması gereken kurallara uyulmasını rica etti.

Tüm kuaförlere kolonya hediye eden Başkan Hakan Topaktaş, “ Ülke olarak Koronavirüs salgını ile mücadeleye devam ediyoruz. Bizler Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Afşin esnaf ve sanatkarının iş yerlerini dezenfekte çalışması yapmıştık. Ayrıca esnaflarımızın maskelerini dağıttık. Bizler dezenfekte yaparken erkek ve bayan kuaförlerimiz, güzellik Salonlarımız kapalıydı. 11 Mayıs’tan itibaren onlarda açılarak hizmete başladı. Bizlerde ilçemizdeki tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarını geziyoruz. Hem dezenfekte ediyoruz iş yerlerini hem de odamızın kolonya hediyesi var onları takdim ediyoruz. Ben bu vesile ile onlara Allah’tan hayırlı iş ve bol kazanç diliyorum. Yüce yaradan inşallah tez zamanda bu illetten insanlığı kurtarsın” açıklamasında bulundu.

Berber ve kuaförler de ziyaretten dolayı başkan Topaktaş’a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi