Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, esnaf ve sanayiciye yönelik açıkladığı desteklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı esnafa verilecek destek paketini olumlu karşıladıklarını belirterek, iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak verileceğini belirtti.

Desteklerin çok zor durumda olan esnafa can suyu olmasını dileyen ve bu zor süreci hep birlikte dayanışma içerisinde aşacaklarını belirten Topaktaş, " Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde çalışamayan esnafa yapılacak desteği duyurdu. Açıklanan bu yeni destekler geniş bir kesimi içerisine alıyor. Bu ortamda verilen her bir destek esnafımızı tutunmaya teşvik ediyor. Afşinli esnaf ve sanatkarlar olarak verilecek destekten elimizden geldiğince yararlanmamız gerekmekte. Bazı esnafımız diğerlerinden çok daha zor durumda.  Salgından zarar gören küçük işletmelerimize verilecek toplam 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteğinin de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlerin gündeme gelme ihtimalinin azalması da iş dünyamıza moral veren bir haber oldu” diye konuştu.

Birinci gruptaki esnafa 5 bin lira, ikinci gruptaki esnafa 3 bin lira destek verileceğini söyleyen Topaktaş, “1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri ve daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcılar da yer almaktadır. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi